Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

O fostă casă regală din Portugalia, transformată în hotel

Internaţional /

Sursa fotografiilor: valverdesantar.com.

Sursa fotografiilor: valverdesantar.com.


  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Designerul peisagist spaniol Fernando Caruncho a lansat, în urmă cu un deceniu, un proiect care să lege grădinile private ale mai multor moşii aristocratice din satul portughez Santar, în regiunea viticolă Dao, informează nytimes.com, menţionând că, acum, vizitatorii locului beneficiază de o nouă modalitate de a accesa acest parc de peste 20 de hectare: unul dintre conacurile ancestrale din peisajul verde al lui Caruncho a fost transformat într-un mic hotel - Valverde Santar Hotel & Spa.

    Cunoscut anterior drept Casa das Fidalgas - deţinută de Casa Braganca, care a condus Portugalia între 1640 şi 1910, când monarhia a fost răsturnată - actualul hotel Valverde Santar a servit drept reşedinţă pentru familia Braganca până în 2019. Atelier Bastir, firmă de design cu sediul în Porto, a efectuat o restaurare a reşedinţei, păstrând detaliile originale - inclusiv tavanele înclinate, lambriurile de lemn, mobilierul francez şi portughez din secolul al XVIII-lea şi rafturile pe care stau sute de cărţi - volume uzate de timp. Casa are 21 de camere, unele cu tavane pictate manual. La restaurantul Memorias găzduit de Valverde Santar, bucătarul Luis Almeida serveşte specialităţi regionale, cu ingrediente provenite din grădinile Santar Vila Jardim. Oaspeţii hotelului boutique de 5 stele se pot plimba pe vasta proprietate pentru a culege ierburi aromatice care pot fi folosite pentru masaj şi tratamente faciale la centrul spa al hotelului, găzduit în fosta cramă de vinuri a proprietăţii.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional