Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

O noua sansa pentru un centru de tineret din Bistrita

I.D. Investiţii /

Instanta a acordat Primariei Bistrita posibilitatea de reabilita din fonduri europene Centrul Intercomunitar pentru Tineret din strada Liviu Rebreanu, nr. 18.

Potrivit reprezentantilor municipalitatii proiectul depus un 2009 spre finantare prin Programul Operational Regional parcurse toate etapele de evaluare, inclusiv vizita la fata locului, urmand sa fie contractul cand Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest a facut cale intoarsa.

Primaria Bistrita a contestat in instanta decizia ADR Nord-Vest de a declara neeligibil proiectul de reabilitare si modernizare a centrului de tineret. Decizia intantei a fost favorabila primariei iar procesul de reevaluare a fost reluat. Vizita la fata locului a avut loc la finele lunii ianuarie 2013, iar contractul de finantare a fost semnat ieri, 25 aprilie. Cu ocazia oficializarii aprobarii proiectului, Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice a declarat:

"Felicit primaria Bistrita pentru ca incurajeaza formarea profesionala a tinerilor; educatia este extrem de importanta pentru obtinerea unui loc de munca."

Valoarea totala a proiectului este de 2,6 milioane lei, din care finantarea nerambursabila acordata se ridica la suma de 1,96 milioane lei.

Lucrarile vor viza o suprafata de 887,79 mp. Se vor consolida fundatiile, sarpanta, plafonul din lemn, peretii structurali, se vor reface fatadele, se vor realiza lucrari de instalatii. Contractul include amenajarea interioara si exterioara a centrului si a curtii interioare.

Perioada de implementare este de 18 luni.

Investitia este cuprinsa in Planul iNtegrat de Dezvoltare al Municipilui Bistrita alaturi de alte sase proiecte.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional