Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

O noua viata pentru Cladirea Cismigiu

I.D. Investiţii /

O noua viata pentru Cladirea Cismigiu

Cladirea Cismigiu, ce adapostea faimosul Hotel Cismigiu si beraria Gambrinus, a fost dezvelita ieri, 26 martie, in urma finalizarii lucrarilor de reconstructie ce s-au desfasurat pe o perioada de mai bine de trei ani.

Inaugurarea cladirii, situata pe Bulevardul Regina Elisabeta, este un moment unic care marcheaza exact 100 de ani de la inaugurarea initiala din 1912, informeaza un comunicat al dezvoltatorului imobiliar Hercesa, care a realizat investitia.

"Suntem mandri ca am ajuns in sfarsit la finalul lucrarilor, care nu au fost deloc usoare. A trebuit sa solutionam multe probleme de ordin tehnic, avand in vedere ca nu este vorba de consolidarea unei cladiri, ci de o constructie complet noua care pastreaza aceeasi fatada istorica. Fiind o constructie noua, aceasta beneficiaza de cele mai noi tehnologii in domeniul constructiilor si instalatiilor si respecta toate prevederile normativelor in vigoare. In plus, cladirea dispune si de o parcare subterana cu 36 de locuri, lucru care nu s-ar fi putut obtine in cazul unei consolidari. Cladirea Cismigiu este bijuteria companiei Hercesa in Romania; este un proiect foarte drag noua, nu doar pentru ca este prima noastra achizitie in Romania ci si datorita valorii ei arhitecturale in peisajul bucurestean", a declarat Mauricio Mesa Gomez, directorul general al Hercesa Internacional in Romania si Bulgaria.

Lucrarile de constructie au inceput in septembrie 2009 si ajung la o valoare totala de aproximativ 15 milioane euro. Suprafata totala construita este de 9.790,88 mp, fiind un proiect mixt ce cuprinde spatii comerciale la parterul cladirii, spatii pentru birouri la mezanin si etajul 1 si un hotel de 4 stele superior cu 60 de apartamente la etajele 2, 3, 4 si 5.

Spatiile ramase disponibile pentru inchiriere la acest moment sunt: doua spatii comerciale (200 si respectiv 270 mp utili), la parter si aproximativ 600 mp de open space pentru birouri, la etajul 1. "Suntem in discutii avansate cu mai multi retaileri de renume care isi doresc sa deschida noi locatii in cladirea Cismigiu, dar se vor alege acele destinatii care vor aduce un plus de valoare cladirii", afirma reprezentantii Hercesa.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional