Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

O noua viata pentru Spitalul Grigore Alexandrescu

I.D. Investiţii /

Lucrarile la spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ""Grigore Alexandrescu"" au fost finalizate, receptia finala a lucrarilor a avut loc in data de 20 februarie.

Valoarea totala a investitiei este de 5,63 milioane lei, din care 1,13 milioane de lei (reprezentand 20% din valoarea proiectului) sunt acoperite prin imprumut si cofinantarea Guvernului Romaniei, iar 4,5 milioane de lei (reprezentand 80%) sunt suportate din sursele Primariei Sectorului 1.

Obiectivul de investitie face parte din "Proiectul de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta - Componenta B: Reducerea riscului seismic", finantat dintr-un imprumut de la Banca Mondiala si cofinantat de Guvernul Romaniei.

Lucrarile de consolidare si modernizare s-au executat pe tronsoane, avandu-se in vedere: punerea in siguranta a unei suprafete desfasurate existente de 4.103 mp, cu un numar de 261 paturi; asigurarea utilitatilor vitale care conditioneaza functionarea spitalului in situatii de criza; imbunatatirea conditiilor generale in exploatare si ridicarea nivelului calitatii serviciilor medicale.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti este cel de-al 19-lea obiectiv finalizat in cadrul Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta - Componenta B: Reducerea riscului seismic.

Corpul G2 al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a fost construit in 1886, avand de la inceput destinatia de spital de copii. Regimul de inaltime initial a fost parter (cu exceptia zonei centrale care era parter + etaj), iar in perioada 1935 - 1959, au fost executate o serie de lucrari de extindere.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional