Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

O strada din centrul Sibiul va fi reabilitata cu fonduri europene

A.D. Investiţii /

Contractul de finantare pentru reabilitarea strazii Cuptorului din Sibiu a fost semnat in data de 12 aprilie de catre reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru si cei ai Municipiului Sibiu. Proiectul intitulat "Modernizare spatiu public zona centrala cartier Tiglari (strada Cuptorului) este inclus in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana.

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 4,2 milioane lei cu TVA, din care asistenta financiara nerambursabila solicitata este de aproximativ 4,1 lei, iar contributia proprie a Municipiului Sibiu la cheltuielile eligibile este de 84,1 mii lei. Durata de implementare a acestui proiect este de 18 luni.

Lucrarile la drum constau in refacerea structurii rutiere, dar si a trotuarelor. In total va fi modernizata o suprafata totala de 6.982 mp de carosabil si 2.095 de mp de trotuare. De asemenea, vor fi amenajate 100 de locuri de parcare, potrivit Primariei Municipiului Sibiu.

In ceea ce priveste reabilitarea retelelor de utilitati, reteaua de apa si cea de canalizare pluviala vor fi reabilitate in cadrul acestui proiect. Si sistemul de iluminat public va fi modernizat prin extinderea acestuia pe trosonul dintre strazile Oslo si Tiglari, sistemul de iluminat existent urmand sa fie dotat cu noi corpuri de iluminat.

Unitatea administrativ-teritoriala Municipiul Sibiu deruleaza proiectul "Modernizare spatiu public zona centrala cartier Tiglari (strada Cuptorului)", cod SMIS 41741, co-finantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare nr. 3701 incheiat in data de 12.04.2013 cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru. Proiectul a fost depus de municipalitate in cadrul Programului Operational Regional 2007 -2013, Axa Prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere", Domeniul major de interventie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbana", Sub-domeniul "Poli de dezvoltare urbana".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional