Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Oradea: Dealul Ciuperca ar putea fi transformat in zona de agrement

I.D. Investiţii /

Locuitorii Oradei s-ar putea bucura de o noua zona verde daca proiectul primariei de a dezvolta o zona de habitate naturale din specii de arbori si flora spontana pe Dealul Ciuperca din municipiul Oradea si in Zona Korosszegapati din judetul Hajdu Bihar va fi impementat.

Valoarea estimata a proiectului se ridica la suma de doua milioane de euro. Bugetul municipiului Oradea pentru acest proiect este de 1,7 milioane euro, din care 735.000 euro sunt contributia nerambursabila, iar 989.250 Euro reprezinta contributia proprie a municipalitatii.

"Ne dorim ca pe langa realizarea partii de infrastructra, proiectul sa se evidentieze si prin dezvolarea si promovarea habitatului natural, prin realizarea unor spatii de agrement si a unor zone panoramice destinate vizitatorului. Se doreste si realizarea unei zone viticole, ca o revenire la vechile traditii practicate in aceasta zona a orasului, dar si a unui punct de informare turistic. Totodata, gradina publica va fi prevazuta cu o cascada in trepte, care va avea la baza un lac cu nuferi ", a spus viceprimarul Florica Chereches.

in acest moment, proiectul se afla in stadiul de intocmire a dosarului, de catre Directia de Management Proiecte cu Finantare Internationala, in vederea depunerii la autoritatea contractanta a Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria - Romania 2007 - 2013 pentru obtinerea finantarii nerambursabile.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional