Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Oradea: Proiectul de reabilitare a Liceului "Lorantffy Zsuzsana" a ajuns la finisaje

I.D. Investiţii /

Oradea: Proiectul de reabilitare a Liceului "Lorantffy Zsuzsana" a ajuns la finisaje

Lucrarile de reabilitare a Liceului reformat "Lorantffy Zsuzsana" din Oradea vor fi incheiate in termen de 6 luni. La ora actuala 75% din totalul lucrarilor sunt executate, stadiul fiind conform graficelor, potrivit reprezentantilor Primariei Oradea, beneficiarul proiectului.

Se mai efectueaza lucrari de: suprabetonare parter (ajunse la un nivel de finalizare de 75%), tencuieli interioare - parter (finalizate 80%), zugraveli interioare - parter (finalizate75%), pardoseli parchet - parter (finalizate 80%), refacere tencuieli exterioare fatada corp (str. Andrei saguna) (finalizate 20%), zugraveli exterioare fatada corp sudic (str. Aurel Lazar) (finalizate 98%), instalatii electrice parter (finalizate 90%) si executare dren exterior perimetral (finalizate 50%).

"Cladirea fostului Institut Reformat de Fete, construita în anul 1897 dupa planurile arhitectilor Guttman József si Bartha Mór, într-un placut stil eclectic, este partea integranta a Ansamblului Urban I - Centrul Istoric Oradea. Recuperarea memoriei istorice, arhitecturale si, nu în ultimul rand, educationale prin intermediul unei finantari în cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 este un bun castigat al comunitatii oradene în ansamblul sau.", precizeaza reprezentantii Primariei Oradea.

Valoarea totala a proiectului "Reabilitarea Liceului Teologic Reformat "Lorantffy Zsuzsana" Oradea" se ridica la suma de7,64 milioane lei (TVA inclus). Proiectul a fost aprobat spre finantare prin Programul Operational Regional, Axei prioritare 3 "imbunatatirea infrastructurii sociale". Valoarea nerambursabila acordata POR este de 6 milioane lei.

Pana la momentul de fata beneficiarul proiectului a remis spre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest si Autoritatea de Management pentru POR a doua Cereri de Prefinantare, suma de avans intrata in contul Primariei Municipiului Oradea fiind de 1,84 milioane lei. Totodata au fost remise un numar de sase Cereri de Rambursare in valoare totala de 2,19 milioane lei.

Lucrarile cuprinse in proiect prevadreabilitarea, modernizarea si dotarea a 4.631,8 mp (suprafata desfasurata). Durata de implementare efectiva este de 24 de luni (mai 2010 - mai 2012).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional