Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Oradea: Unda verde pentru constructia Parcarii Independentei

I.D. Investiţii /

Oradea: Unda verde pentru constructia Parcarii Independentei

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura Lucia Varga a anuntat ca ministerul a alocat suma de 1,5 milioane euro pentru continuarea si finalizarea investitiei de amenajare a malului Crisului Repede pe tronsonul dintre Sinagoga si podul din centrul Oradiei.

Concomitent cu acest proiect deja inceput Primaria Oradea va derula proiectul pentru realizare a unei parcari subterane in Piata Independentei.

Ilie Bolojan, primarul Oradiei, a declarat:

"Pana la finele anului 2014, respectiv inceputul anului 2015 ne dorim sa finalizam lucrarile de amenajare a malului Crisului Repede, lucrarile de construire a parcarii si totodata, cele care privesc reabilitarea Sinagogii Zion. Toate acestea vor reprezenta un important pas in reabilitarea zonei centrale"

Ofertele pentru lucrarile la parcarea subterana vor fi deschise astazi, urmand ca in cazul in care nu vor exista contestatii executia lucrarii propriu-zise sa inceapa in decurs de doua luni.

Protocolul avand ca obiect proiectelor privind constructia unei parcari subterane, pe str. Independentei si reabilitarea concomitenta a malului stang al Crisului Repede a fost incheiat in 2012 de catre Primaria Oradea, S.C. RCS&RDS S.A. si Administratia Bazinala "Ape Crisuri".

Pe malul Crisului erau prevazute lucrari pe sectorul cuprins intre pasarela pietonala (aflata in vecinatatea Facultatii de Medicina si Farmacie) si Podul Central.

Administratia Bazinala "Ape Crisuri" a demarat prima etapa a lucrarilor prin asigurarea unei cai de acces spre malul stang al Crisului Repede, prin intermediul unei rampe executate in parcarea existenta de pe str. Independentei. Totodata, Administratia Bazinala va amenaja malul stang al Crisului pe tronsoanele: in amonte de podul central si pana la limita spatiului de parcare existent in str. Independentei, dar si in aval de pasarela pietonala (aflata in vecinatatea Facultatii de Medicina si Farmacie) - pana la limita spatiului de parcare existent in str. Independentei.

In urma acestor lucrari, Primaria Oradea va realiza cea de-a doua etapa a lucrarilor, care vor consta in executarea parcarii si in amenajarea malului stang al Crisului Repede - pe tronsonul limitrof spatiului de parcare existent in str. Independentei, in conformitate cu proiectul executat in aval si amonte de parcare de catre Administratia Bazinala "Ape Crisuri".

Valoarea estimata a contructiei parcarii subterane este de 26 milioane lei (fara TVA), iar suprafata ocupata de parking va avea aproape 4.400 mp, cu o capacitate de aproximativ 400 de locuri de parcare. Deasupra parcarii se va amenaja o piata, cu trepte care coboara spre Cris.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional