Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Orasul Calan nu poate sustine financiar reabilitarea sitului industrial din localitate

I.D. Investiţii /

CJ Hunedoara va ajuta orasului Calan sa acopere cheltuilele necesare implementarii proiectului de reabilitare a sitului industrial Calan pana la rambursarea cheltuililor de catre Comisia Europeana.

Proiectul este implementat in parteneriat de cele doua autoritati, liderul de proiect fiind Consiliul Local Calan. Datorita incapacitatii de sustinere financiara a investitiei de catre orasul Calan, Consiliul Judedean Hunedoara a decis suplimentarea finantarii acordate pana la 94 % din suma totala. Astfel, Judetul Hunedoara va acoperiri 55,41 mililoane lei din sumele ce urmeaza a fi primite din fonduri structurale ale proiectului. Orasul Calan va trebui sa acopere doar 3,53 milioane lei.

Proiectul "Reabilitarea sitului industrial de pe fosta platforma industriala Calan şi pregatirea lui pentru noi activitati" este finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu, Axa prioritara 4 "Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local" si cofinantare nationala. Contributia Consiliului Judetean Hunedoara la proiect este de 21,19 milioane lei, iar cea a Orasului Calan de 1,7 milioane lei.

Valoarea totala a lucrarilor ce vor fi executate pe acest sit industrial au fost estimate la suma de 62,64 milioane lei fara TVA.

Obiectivul proiectului este ecologizarea fostei zone industriale, reabilitarea si valorificarea economica a zonei industriale Calan prin crearea unei infrastructuri de afaceri care sa raspunda cererii de pe piata locala si regionala.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional