Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Panhol îşi continuă dezvoltarea pe piaţa imobiliară românească

A.G.R. Piaţa Imobiliară /

Panhol Developments România, membră a grupului Panhol, poartă discuţii cu un lanţ internaţional de retail care intenţionează să funcţioneze în cadrul complexului "Arhipelag", precum şi cu un lanţ internaţional de săli de fitness şi spa.

Panhol Developments România, membră a grupului Panhol, poartă discuţii cu un lanţ internaţional de retail care intenţionează să funcţioneze în cadrul complexului "Arhipelag", precum şi cu un lanţ internaţional de săli de fitness şi spa.

Trei fonduri de investiţii sunt interesate să participe cu până la 50% la proiectul rezidenţial "Arhipelag"", pe care Panhol Developments România îl va demara cel mai probabil până la sfârşitul anului 2009, în zona Cernica, de lângă Bucureşti, scrie ziarul grecesc "Naftemporiki", citat de Rador.

Compania, membră a grupului Panhol, poartă discuţii cu un lanţ internaţional de retail care este prezent şi în Grecia şi care intenţionează să func­ţioneze în cadrul complexului "Arhipelag", precum şi cu un lanţ internaţional de săli de fitness şi spa. Proiectul va avea un cost total de construcţie de circa 60 de milioane de euro. În prima etapă, care se va finaliza în decurs de 18 luni, vor fi construite 223 de locuinţe şi 6.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale. În faza a treia şi ultima a dezvoltării, proiectul va cuprinde 855 de locuinţe şi spaţii comerciale, informează Agerpres.

"Pentru a demara proiectul, am să aştept să scadă dobânzile pentru împrumuturile de locuinţe care se situează la 8-8,5%. Prin punerea în aplicare a programului Prima casă, care acordă împrumuturi la o dobândă de 5,3%, apreciem că, în toamnă, băncile comerciale vor trece la reduceri ale dobânzilor, reanimând treptat piaţa imobiliară", a spus Giannis Panagiotidis, vicepreşedinte al grupului.

Panhol are în portofoliu şi alte două proiecte. Un parc de retail în zona de sud a centurii Bucureşti cu o suprafaţă construită de 130.000 de metri pătraţi va începe în cursul anului 2010 şi un un cost de construcţie de 110 milioane de euro.

Potrivit sursei, Panhol a găsit deja un chiriaş important, o foarte mare companie de mobilă şi articole de uz casnic şi se află în negocieri cu alte companii mari.

Alt proiect care va fi demarat de Panhol este cel din cartierul bucureştean Baba Novac. Pe un teren de 4.800 de metri pătraţi, compania va crea un modern centru de afaceri, care va combina spaţii de birouri, magazine retail, spaţii de divertisment şi, posibil, apartamente. Panhol elaborează două scenarii de valorificare a terenului, în funcţie de suprafaţa construită care va rezulta în final

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional