Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Parcului Liniştii din Oradea îşi va schimba înfaţăşarea

L.D. Investiţii /

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei au avut în cursul acestei zile o întâlnire cu reprezentanţii firmei S.C. Kaluna SRL şi arhitectul Ernest Pafka în vederea stabilirii unei variante de amenajare a Parcului Liniştii din Oradea.

Firma S.C. Kaluna SRL, firmă specializată în amenajări peisagistice, a prezentat municipalităţii patru variante posibile de amenajare a Parcului Liniştii, urmând să fie aleasă varianta cea mai oportună cetăţenilor din zonă.

"Vom ţine cont de toate categoriile de vârstă care locuiesc în zona riverană Parcului Liniştii, precum şi de necesităţile acestora, încercând astfel să răspundem nevoii de agrement şi destindere. Într-o primă fază vom amenaja aleile şi zona care ţine încă de cimitir. Totodată, vom proceda la realizarea instalaţiilor electrice. Ne dorim ca până în toamna lui 2011 amenajarea parcului să fie complet definitivată", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Indiferent de varianta finală, municipalitatea va avea în vedere delimitarea parcului în două zone, una destinată tinerilor pentru care se vor amenaja terenuri de sport (baschet, fotbal), menţinându-se în continuare un loc îngrădit pentru patrupede şi o zonă mai liniştită, destinată promenadei. De asemenea, se vor instala cişmele şi se va monta o toaletă ecologică în parc.

"Municipalitatea împreună cu firma S.C. Kaluna SRL va definitiva până săptămâna viitoare varianta finală de amenajare a Parcului Liniştii, urmand ca joi, 18 februarie, aceasta să fie prezentată Comisiei de mediu. De altfel, Primăria Oradea va organiza, la sfârşitul lunii februarie, o dezbatere publică cu privire la proiectul de amenajare a parcului" a spus primarul Ilie Bolojan, în finalul discuţiilor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional