Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Partiile de schi de la Vidra vor fi deschise la inceputul anului viitor

I.D. Investiţii /

Lucrarile de dezvoltare a domeniului schiabil din statiunea Vidra, judetul Valcea, sunt finalizate in proportie de 70%.

"Vorbim despre o statiune abandonata dupa 1989, cu un potential turistic extrem de important. Atunci cand am inclus proiectul in programul MDRT de dezvoltare a infrastructurii de turism, am avut in vedere faptul ca el va contribui la relansarea economica a intregii regiuni. Construim, practic, de la zero, un domeniu schiabil integrat, a carui exploatare ulterioara va aduce beneficii comunitatii locale si judetului Valcea", a declarat Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu ocazia unei vizite pentru verificarea stadiului proiectului.

Proiectul are o valoare totala de 140 milioane lei si a demarat in vara acestui an. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului asigura finantarea proiectului, in timp ce beneficiarul, Consiliul Local Voineasa, gestioneaza atribuirea si urmarirea contractelor aferente implementarii proiectului.

Prima etapa a proiectului va fi finalizata in primavara anului 2012, cand vor fi deschise pentru public partiile de schi. Ulterior, pana la sfarsitul iernii 2012-2013, se vor finaliza si celelalte componente ale proiectului.

Lucrarea consta in realizarea a patru partii de schi cu o lungime totala de 9 km, prevazute cu sistem de inzapezire si instalatii de transport pe cablu care totalizeaza peste 5 km (telescaun - 1800 m, teleschi - 733 m si o telegondola de 3 km cu statie intermediara). Tot in cadrul proiectului vor fi realizate spatii adiacente pentru servicii, o parcare cu minim 350 locuri si un refugiu salvamont la cota 1975 m.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional