Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Pasajul din zona Halei Centrale din Iasi va pune in evidenta vestigii istorice

I.D. Investiţii /

Un nou pasaj subteran a fost inaugurat in zona Halei Centrale din Iasi, in urma unei investitii de 12,7 milioane lei.

Proiectul a fost finalizat dupa sase ani de la debutul lucrarilor ce au fost intrerupte datorita descoperirii unor vestigii arheologice importante din secolul 17-18. Drept urmare, a fost realizata reproiectarea pentru adaptarea la noile conditii, inclusiv protejarea si punerea in valoare a vestigiilor. Din 2008 pana astazi, lucrarile au continuat conform proiectului modificat.

Ansamblul cuprinde trei puncte de acces, unul la Esplanada Halei Centrale, unul la Casa de Pensii si inca unul spre str. Sfantul Lazar, fiecare avand scari rulante dar si scari clasice. Pasajul se intinde pe 1.830 metri patrati, din care 450 metri patrati reprezinta vestigiile intre zidurile carora vor fi amenajate cafenele, librarii si magazine de artizanat, 450 de metri patrati sunt alocati pentru spatii comerciale, iar restul vor fi spatii de acces.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional