Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Pensiile şi salariile mici au scos din programul de reabilitare termică 15 blocuri din Arad

PAULA BULZAN, ARAD Piaţa Imobiliară /

Locatarii din 15 blocuri din Arad, care erau incluse în programul de reabilitare termică, nu mai doresc realizarea investiţiei motivând că nu îşi permit să plătească suma care le revine în calitate de proprietari.

Aceştia s-au răzgândit, după ce au primit de la Primăria Arad documentaţia privind lucrările care urmează să fie realizate, respectiv, costurile care revin pe apartament (cota-parte de 20% din investiţie pe care fiecare proprietar trebuie să o achite în cursul anului 2010).

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Corina Drăghici, a susţinut că, în funcţie de lucrările care trebuie realizate, s-a ajuns ca nivelul contribuţiei de 20% din costul total al lucrărilor să fie cuprins, la un apartament, între 600 şi 990 de euro.

Lucrările care trebuie realizate sunt evidenţiate în documentaţiile realizate de firmele care au făcut auditul energetic şi studiile de fezabilitate pentru investiţiile de reabilitare termică a blocurilor. După ce au aflat cât trebuie să plătească, proprietarii au decis că e mai bine să renunţe la reparaţii, pentru că nu au posibilitatea să plătească. "Lucrările se vor termina destul de repede, iar proprietarii ar trebui să achite această contribuţie până la finele acestui an. Cei care au renunţat vor putea fi incluşi mai târziu în program", a mai declarat Corina Drăghici.

"E foarte greu, acum când pensile sunt mici şi oameni se tem că-şi vor pierde locul de muncă, să dai atâţia bani. În majoritatea blocurilor din oraş locuiesc cel puţin 3-4 familii de pensionari care nu îşi permit să plătească. Poate, dacă li s-ar permite să achite, în rate, pe mai mulţi ani, ar mai fi speranţe", a susţinut Viorica Marcu, administrator la o asociaţie de locatari din Arad.

La Arad, au fost înscrise în programul local de creştere a performanţei energetice a blocurilor de locuinţe un număr de 58 de imobile, construite în perioada 1953-1989.

Pentru blocurile rămase în program, în cursul lunii viitoare se aşteaptă proiectele tehnice de execuţie a lucrărilor, după care se va organiza licitaţia pentru desemnarea executanţilor lucrărilor.

Cotidianul Bursa

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional