Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Pentru Papalekas pare că nu există criză imobiliară

ADINA ARDELEANU Piaţa Imobiliară /

Pentru Papalekas pare că nu există criză imobiliară
  • document ataşat Tranzacţiile Globalworth au însumat peste 360 milioane euro în perioada iulie 2013 - martie 201
    apasă aici pentru a descărca.

    Omul de afaceri Ioannis Papalekas înfruntă criza din piaţa imobiliară autohtonă, investind, prin fondul său Globalworth, sute de milioane de euro în clădiri de birouri din România.

    Cunoscut drept un antreprenor extrem de discret, care nu vrea să se arate presei şi publicului, Ioannis Papalekas este considerat unul dintre cei mai influenţi investitori în piaţa imobiliară din Bucureşti.

    Globalworth Real Estate Investments Limited, unde omul de afaceri Ioannis Papalekas deţine pachetul majoritar, a atras 144 de milioane de euro, la Bursa din Londra, pe care plănuieşte să îi investească în portofoliul actual, în special dezvoltarea Bucharest One, dar şi în achiziţia şi dezvoltarea de noi active din România.

    Fondul a anunţat că a atras efectiv pe bursă 79 milioane euro, în timp ce alte 65 de milioane de euro reprezintă transferul unei facilităţi de credit accesată de la UBS către fondurile de investiţii York Capital şi Oak Hill. Această facilitate va fi convertită în acţiuni până la data de 18 decembrie 2014, potrivit unui anunţ al Globalworth.

    Pentru dezvoltarea proiectelor deţinute de companie vor fi alocate circa 23 milioane euro, iar pentru achiziţia şi dezvoltarea de noi proiecte, care fie au fost contractate, fie sunt în stadii avansate de negociere, circa 56 milioane euro.

    Printre noile proiecte se numără achiziţia clădirii de birouri UniCredit HQ din zona Piaţa Presei, pentru 43,3 milioane euro, dezvoltarea unui sediu de birouri în D. Pompeiu (35 milioane de euro - achiziţie şi dezvoltare), achiziţia Floreasca Ofiice (12 milioane de euro).

    UniCredit HQ, clădire cu 14 etaje şi o suprafaţă construită de 24.000 metri pătraţi, din care închiriabili 14.000 metri pătraţi, generează venituri anuale de 3,9 milioane euro şi are o finanţare de 28 milioane euro.

    Eli Alroy, Dimitris Raptis şi Ioannis Papalekas, toţi din conducerea fondului, s-au numărat printre investitorii care au subscris acţiuni.

    Globalworth Real Estate Investments Limited ţinteşte oportunităţi de investiţii pe piaţa imobiliară din regiunea Europei Centrale şi de Est, în special România.

    Reprezentanţii fondului arată că ţara noastră are fundamente macroeconomice puternice - investiţii străine în creştere, o piaţă imobiliară tot mai atractivă, cu randamente atractive, între 8,5% şi 9% pentru spaţii comenciale şi 10.5% pentru spaţii industriale.

    Potrivit fondului, oferta de spaţii noi de birouri a fost limitată, în 2013, cu aproximativ 120.000 metri pătraţi livraţi în piaţă.

    Globalworth se aşteaptă ca cererea să fie determinată de expansiunea companiilor IT, instituţiilor financiare şi companiilor producătoare din industrie şi energie.

    În ultimii ani, Ioannis Papalekas a cumpărat Tower Center, Cathedral Plaza sau City Mall.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional