Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Peste 80% din spaţiile viitorului Atrium Center Arad sunt închiriate

PAULA BULZAN,ARAD Piaţa Imobiliară /

Peste 80% dintre spaţiile viitorului centru comercial Atrium Center, care se construieşte în Arad, în zona Autogară, a fost închiriat unor mărci renumite în ţară şi străinătate. Sephora, Benvenuty, Altex, Cavaliere, Billa, Leonardo, B&B Collections, Cărtureşti, House, Kenvelo, Moa, Addidas, Gatta, Cropp Town, New Yorker, Diverta, Benvenutti, Jolidon, sunt doar câteva dintre mărcile care vor fi reprezentate prin magazine, în Atrium Center Arad. Subcontractorii sunt companii locale, regionale şi internaţionale. În magazinele Atrium Center se vor regăsi peste 150 de magazine.

De asemenea, alte spaţii, în proporţie de 15%, sunt în stadiul de preînchiriere, iar reprezentanţii dezvoltatorului sunt optimişti în privinţa închirierii totale a spaţiilor până în momentul inaugurării.

Din martie 2010, arădenii nu vor avea parte în mall-ul de pe Calea Aurel Vlaicu doar de magazine, ci şi de un Cinema City, primul din Arad, cele zece săli de cinema fiind situate la etajul al doilea al complexului. La parter va exista un nou concept Billa şi spaţii comerciale cu specific fashion şi de servicii, etajul întâi va fi destinat magazinelor de modă, casual şi sport, iar la etajul al doilea se va amenaja secţiunea entertainment: Cinema City, standuri de carte şi muzică, food-court cu res-taurante, fast food şi cafenele etc.

Mall-ul va beneficia şi de o mie de locuri de parcare pe cinci nivele, cu acces dinspre oraş şi zona închiriată.

Compania Atrium Centers inves-teşte 75 milioane euro pentru realizarea mall-ului Atrium Center în Arad şi, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Bucureşti că va continua investiţiile pe piaţa românească prin deschiderea a trei noi centre, începând din 2012. "Vom mai dezvolta în România trei noi proiecte, la Baia Mare, Satu Mare şi Cluj, începând din anul 1012, când economia se va reface. Piaţa românească are în continuare un potenţial ridicat", a declarat Michael Israeli, managing partener.

Finanţarea proiectului a fost asigurată de MKB Bank.

De asemenea, centrul comercial va avea disponibile 1.000 de locuri de parcare.

Construcţia clădirii din Arad a început în 2008, până în prezent fiind angajate 400 de persoane. Numărul acestora va creşte până la 600, în lunile februarie şi martie 2010, iar după deschiderea centrului vor fi angajate 400 de persoane.

Construcţia mall-ului este realizată de compania Arcadom, ce funcţionea-ză de zece ani pe piaţa din Ungaria.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional