Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piata de birouri: chiriasii isi pot reduce cheltuielile cu 30%

I.D. Piaţa Imobiliară /

Piata de birouri: chiriasii isi pot reduce cheltuielile cu 30%

Chiriasii spatiilor de birouri isi pot reduce cheltuielile cu pana la 30% prin adaptarea densitatii spatiilor de lucru la bunele practici specifice pietelor locale, potrivit unui raport realizat de consultantul DTZ Echinox.

O companie tipica de prestari servicii care ocupa spatii de birouri in 10 capitale europene importante pentru 1.000 de angajati poate economisi pana la 1,5 milioane Euro/an - care, avand in vedere raportul cost-venituri, echivaleaza cu o crestere a EBITDA de aproximativ trei procente.

James Maddock, Head of Global Support Services at DTZ, declara: "Practicile europene privind spatiul de lucru au evoluat rapid in ultima perioada, companiile avand nevoie de mai putini angajati care sa fie prezenti permanent in birou. Acest lucru are un efect de domino asupra densitatii spatiilor de lucru, insa chiriasii continua sa ocupe un spatiu mai mare decat cel de care au efectiv nevoie".

O re-examinare a spatiului total alocat fiecarui angajat poate fi, asadar, un exercitiu foarte util pentru chiriasi.

Madalina Cojocaru Head of Office Department DTZ Echinox, explica: "Companiile, cautand sa faca economii din portofoliul lor imobiliar, urmaresc de obicei chiriile, si astfel pot ajunge sa ocupe spatii in zone mai putin dezirabile. Totusi, cele mai mari economii nu se genereaza neaparat prin schimbarea locatiei - ci dimpotriva. Re-evaluarea densitatii spatiilor de lucru permite managerilor imobiliari sa gaseasca cea mai buna solutie pentru provocarea traditionala "cost" sau "talent". Asta inseamna ca pot face economii ramanand sau mutandu-se intr-o locatie prime pentru a pastra sau atrage cei mai buni oameni."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional