Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piata de birouri este dominata de inchirieri noi

A.D. Piaţa Imobiliară /

Global City Business Park Bucuresti

Global City Business Park Bucuresti

Piata de birouri din Bucuresti a inregistrat in prima jumatate a anului curent tranzactii de inchiriere in suprafata de 132.500 mp, in crestere cu 8,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Suprafata inchiriata reprezinta aproximativ 7% din stocul total existent de birouri din Capitala, potrivit companiei de consultanta imobiliara Activ Property Services, alliance partner al Cushman & Wakefield.

Compania tocmai a incheiat tranzactia de inchiriere a 900 mp in Global City Business Park din Bucuresti, pentru compania Quintiles, activa in domeniul dezvoltarii biofarmaceutice.

"In 2013 se inregistreaza o usoara crestere fata de 2012 in ceea ce priveste efectiv tranzactionarea; in clipa de fata asistam atat la relocari ale chiriasilor in cladiri mai bune/noi, bineinteles cu reduceri ale costurilor comparativ cu cele avute inainte de relocare, dar si la prelungiri de contracte pe actualele locatii, prin negocieri dure cu actualii locatori", afirma Andrei Birsan, director al departamentului de birouri din cadrul Activ Property Services.

Comparativ cu primul semestru din 2012, in 2013 a crescut ponderea inchirierilor noi de la 34% la 59% si a renegocierilor de la 15% la 31%. In schimb, a scazut ponderea pre-inchrierilor de la 39% la doar 4% si a expansiunilor de la 12% la 6%. Cele mai multe inchirieri au vizat suprafete de sub 1000 mp, insa aproximativ 70% din suprafata totala inchiriata a fost reprezentata de tranzactii mari, cu suprafete intre 1.000 si 5.000 mp, potrivit datelor companiei.

Activ Property Services a realizat peste 20 de tranzactii, constand in noi inchirieri, relocari sau renegocieri in prima parte a anului 2013. Suprafetele tranzactionate de companie insumeaza aproximativ 7.000 mp, atat in Bucuresti cat si in Timisoara, Sibiu, Tulcea, precum si in Bulgaria, prin intermediul biroului asociat din aceasta tara.

Activ Property Services are in portofoliu 10 contracte de exclusivitate pentru cladiri de birouri, printre care Junior Office Building in Ploiesti, Fructus Plaza si Optica Business Park in Timisoara, imobilul din strada Brezoianu 31-33 in Bucuresti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional