Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piata de birouri va fi impulsionata de expirarea contractelor de inchiriere

A.D. Piaţa Imobiliară /

Piata de birouri va fi impulsionata de expirarea contractelor de inchiriere

Urmatorii trei ani vor aduce oportunitati semnificative pe piata de birouri din Bucuresti, in conditiile in care aproape 754.000 mp de spatii de birouri vor face obiectul reinnoirilor si renegocierilor, potrivit unui studiu publicat de departamentul de Evaluri si Consultanta din cadrul Colliers International Romania.

Cererea va fi determinata de contractele de inchiriere care vor ajunge la maturitate in perioada 2012-2014. Numai in 2012 vor expira contractele de inchiriere pentru mai mult de 90.000 mp. Tendinta se va intensifica in 2013, cand vor expira contractele aferente unei suprafete de aproape 290.000 mp, respectiv de peste 370.000 mp in 2014.

"Printre companiile care ar putea cauta sa isi relocheze birourile se numara cu precadere cele care ocupa in prezent spatii ce nu corespund standardelor calitative ale cladirilor de clasa A, sau care vor dori fie sa isi consolideze operatiunile intr-o singura cladire, fie sa isi extinda suprafata de lucru, pentru care actualul proprietar nu poate oferi solutii valide", a precizat Daniela Popescu, senior associate in cadrul departamentului de Evaluari si Consultanta din cadrul Colliers International Romania.

In prezent, majoritatea deciziilor privind schimbarea sediului vizeaza indeosebi nevoia de optimizare a costurilor.

Alături de spaţiile de birouri care vor deveni vacante în urma expirării contractelor de închiriere, în următorii trei ani vor fi livrate noi proiecte în Bucureşti, cu precădere în zonele semi-centrale, unde au fost anunţate deja peste 170,000 mp de birouri noi. "In 2011, dezvoltatorii noi si cei existenti pe piata si-au recastigat optimismul in ce priveste evolutia pietei de birouri din Bucuresti si au revizuit oportunitatile de construire a noi spatii de birouri", afirma Maria Florea, associate director in cadrul departamentului de birouri al Colliers.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional