Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piata industriala nu se va modifica semnificativ in 2012

I.D. Piaţa Imobiliară /

Viorel Opait, director al Departamentului Industrial al Colliers International Romania

Viorel Opait, director al Departamentului Industrial al Colliers International Romania

Valoarea tranzactiilor de pe piata industriala a depasit in 2011 suma de 76.000 mp in Bucuresti, din care o treime este reprezentata de innoiri si renegocieri, potrivit celui mai recent raport de piata publicat de consultantul imobiliar Colliers International.

"Similar anilor precedenti, cei mai multi chiriasi au optat pentru locatii de la periferia vestica a Bucurestiului. Jumatate din cererea inregistrata anul trecut a fost determinata de operatori logistici, o alta parte semnificativa fiind reprezentata de chiriasi existenti care si-au relocat sau extins spatiile industriale", a declarat Viorel Opait, director al Departamentului Industrial al Colliers International Romania.

In 2011, piata de industrial a fost caracterizata de stabilitate, cu doar 10.000 mp noi livrati in Capitala, in cadrul facilitatilor de tip built-to suit. Comparativ cu anul precedent, cererea pentru spatii industriale si logistice s-a diminuat cu 10%, corespunzator unui nivel de ocupare similar celui inregistrat in 2004.

Avand in vedere contextul economic in continuare incert, Colliers estimeaza pentru 2012 o evolutie a pietei industriale similara celei de anul anterior. Pe masura ce majoritatea dezvoltatorilor importanti prezenti pe piata si-au securizat deja suprafete de teren aditionale pentru dezvoltari viitoare, tranzactiile cu terenuri pentru uz industrial vor fi limitate.

Colliers a intermediat anul trecut un volum total de tranzactii de inchiriere ce depaseste 44.000 mp pe segmentul industrial de clasa A. Acest volum include reinnoirea acordului pentru cei 10.000 mp ocupati de IKEA in Bucharest West, care a reprezentat cea mai mare tranzactie semnata in Bucuresti pe parcursul anului trecut. Tranzactiile majore de inchiriere intermediate de Colliers in Bucuresti au vizat Europolis Logistic Park, unde eMag a decis sa inchirieze o suprafata de circa 14.000 mp, in timp ce Gebrüder Weiss a inchiriat peste 11.000 mp.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional