Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piata Revolutiei din Slobozia va redeveni o zona de reuniune urbana

I.D. Investiţii /

Piata Revolutiei din Slobozia va fi reabilitata prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere".

Contractul de finantare a fost semnat vineri, 15 iunie, de catre beneficiar, Primaria Slobozia, si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, organismul intermediar pentru POR.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 51,64 milioane lei, din care 38,4 milioane de lei reprezinta valoarea totala eligibila (fonduri FEDR: 30,86 milioane lei, fonduri bugetul national: 6,73 milioane lei, contributia eligibila a beneficiarului: 812.500 de lei).

Implementarea proiectului vizeaza amenajarea spatiilor publice si reabilitarea urbanistica a Pietei Revolutiei din municipiul Slobozia, care s-a consacrat de-a lungul timpului ca zona de reuniune urbana, de promenada si de manifestari publice oficiale. Se vor crea spatii adecvate pentru odihna, pentru desfasurarea evenimentelor publice si culturale, precum si o parcare subterana cu o capacitate de aproximativ o suta de locuri pentru uzul institutiilor publice care functioneaza in zona. De asemenea, va fi creata o retea de trasee pietonale. Astfel, prin amenajarea zonei centrale se doreste eliminarea disfuncţionalitaţilor cauzate de spatiul destructurat, de traficul stationar (parcaje), de utlizarea bulevardului principal ca artera de tranzit si totodata de lipsa spatiilor necesare functionarii institutiilor publice. Zona pe care se va face reabilitarea functionala a Pietei Revolutiei are o suprafata de 21.143,86 mp.

Proiectul se numeste "Reabilitare functionala a Pietei Revolutiei - Slobozia" si se va implementa pe o durata de 37 de luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional