Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piata rezidentiala va marca o revenire in 2013

I.D. Piaţa Imobiliară /

Cosmopolis

Cosmopolis

Pretul mediu de vanzare al unitatilor rezidentiale noi din Bucuresti s-a situat la sfarsitul anului 2011 in jurul valorii de 1.200 euro/mp, insa locuitele au fost vandute efectiv la un pret mediu mai mic. Potrivit ultimelor monitorizari realizate de compania de consultanta REAS acest pret s-a situat un pic peste nivelul de 1.000 euro/mp.

Fata de valorea maxima a pretului de vanzare atins in trimestrul 3 din 2008, in trimestrul 3 2011 s-a ajuns la o scadere de 18,8%.

Pe piata bucuresteana si zonele limitrofe se comercializau in trimestrul 3 al anului trecut 63 de proiecte rezidentiale însumand 3.600 unitati rezidentiale. Mai putin de jumatate din aceste oferte au fost disponibile in ansambluri rezidentiale finalizate in timp ce restul ofertei a fost reprezentata de proiecte rezidentiale in faza de constructie, planificate sau chiar amanate. In anul 2011 au fost declarate de catre dezvoltatori, ca fiind finalizate, peste 8.000 de unitati rezidentiale.

In ciuda trendului descrescator al dobanzilor din ultimele luni, dobanda efectiva la care se contracteaza creditele ipotecare ramane, in continuare, prea mare pentru potentialii cumparatori de unitati rezidentiale. Aproximativ doua treimi din totalul unitatilor rezidentiale finalizate raman nevandute.

Pentru anul 2012 se asteapta ca cererea pentru spatii rezidentiale sa ramana stabila chiar sa cunoasca o usoara crestere, in timp ce o revenire mai puternica este previzionata pentru anul 2013, potrivit consultantilor REAS.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional