Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piata spatiilor de birouri infloreste la Sibiu

I.D. Piaţa Imobiliară /

Sibiul este orasul in care s-a tranzactionat cea mai mare suprafata spatii de birouri in semestrul I din 2013, dupa Capitala, potrivit unui studiu realizat de ESOP Consulting.

Din totalul de 9.684 mp tranzactionati in afara Bucurestiului in primele sase luni ale anului, 3.900 mp s-au tranzactionat la Sibiu, urmat de 3.500 mp la Cluj-Napoca.

Suprafete mai mici au fost tranzactionate in Timisoara (1.284 mp) si Iasi (820 mp).

Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International, a declarat: "Orasele din tara devin interesante in aceasta perioada, mai ales pentru companiile IT&C, in contextul in care in Bucuresti competitia pentru gasirea unor angajati calificati este destul de puternica. Sunt vizate in special orasele care sunt centre universitare, unde forta de munca calificata este mai ieftina decât in Bucuresti."

Potrivit ESOP anul 2013 este cel mai bun an pentru inchirierea de birouri, suma spatiilor inchiriate numai in primul semestru din 2013 depasind cu mult suprafata de anul trecut.

2012 a fost un an mai putin productiv pentru inchirierea spatiilor de birouri in afara Bucurestiului. In total s-au inchiriat doar 4.958 mp, orasele cautate fiind Sibiu, Timisoara si Cluj Napoca.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional