Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piatra Neamţ - Sunt în construcţie 141 de locuinţe ANL şi 200 de locuinţe sociale

F.A. Locuinţe /

În Municipiul Piatra Neamţ deficitul de locuinţe este de circa 2.540 de unităţi locative, cumulând cele 652 de locuinţe sociale cu cele 1.888 cereri ANL. Pe de altă parte, o parte din solicitanţii pentru locuinţe ANL ar dori o locuinţă socială în schimb, precizează doamna Ludmila Armaşu, inspector în cadrul Serviciului Comunicare al Primăriei Municipiului Piatra Neamţ.

În acest an sunt în construcţie trei blocuri ANL în cartierul Speranţa, cuprinzând 141 de locuinţe. În primul semestru din 2010 ar urma să fie finalizate. Alte 200 de locuinţe sociale sunt spre finalizare în anexa Văleni. Locuinţele sunt dispuse în vile a câte patru apartamente şi urmează să fie date în folosinţă tot în primul semestru din 2010. Valoarea totală a locuinţelor sociale este de 23,5 milioane lei, spune doamna Armaşu.

În Piatra Neamţ au mai fost ridicate blocuri ANL, dar cu credit ipotecar. Singura implicare a Primăriei a constat în racordarea la utilităţi.

Primăria nu a demarat proiecte de construire de locuinţe prin parteneriat public-privat, datorită interesului redus al mediului privat: "Încercăm să atragem investitori şi vrem să dezvoltăm astfel de parteneriate. Primăria are experienţă în acest sens, deoarece prin această metodă a fost realizată o piaţă agroalimentară", subliniază doamna Ludmila Armaşu.

În Municipiul Piatra Neamţ sunt 107 locuinţe aparţinând fondului de stat şi 1.222 în fondul Municipalităţii, construite prin ANL sau ca locuinţe sociale, din fonduri locale, a mai precizat sursa citată.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional