Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Pista de 2.100 m a Aeroportului Cluj-Napoca urmeaza sa fie data in functiune

I.D. Investiţii /

Lucrarile pentru devierea paraului Muratorii vor fi finalizate la 1 iunie 2013. Cursul de rau a fost modificat in vederea realizarii lucrarilor la noua pista a aeroportului Cluj-Napoca.

Horea Uioreanu, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a declarat:

,,Este o veste cu adevarat buna, deoarece dupa finalizarea lucrarilor de amenajare a acestui parau, se va preda amplasamentul liber de sarcini, respectiv zona din capatul vestic, catre constructorul noii piste. Acesta va putea astfel sa execute lucrarile de sistematizare a terenului necesare pentru asigurarea zonei de senzitivitate a echipamentelor de radionavigatie, precum si cea de siguranta de la capatul pistei. Sper ca in curand sa poata demara si lucrarile de amenajare a celuilalt parau, Becas, astfel incat sa putem da in functiune pista de 2.100 de metri."

Termenul de finalizare a lucrarilor de sistematizare a zonei de senzitivitate si RESA (Runway and Safety Area), conform reglementarilor aeronautice in vigoare, va fi stabilit impreuna cu Romatsa si cu constructorul noii piste.

In cursul anului 2011 a inceput construirea Pistei de 2500m, cu etapa I - 2.100m. Lucrările demarate pentru realizarea primilor 2.100 m ai pistei constituie prima etapă a investitiei, care are in vedere o pista de decolare-aterizare de 3.500 m. Este prima pista care se construieste in România in ultimii 50 de ani integral, pornind de la fundatie.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional