Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Pitesti: Cererea de finantare pentru modernizarea Parcului Strand a fost semnata

I.D. Investiţii /

Primaria Pitesti

Primaria Pitesti

Parcul Strand din Pitesti va fi modernizat printr-un proiect finantat prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere", Domeniul major de interventie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbana", Sub-domeniul "Poli de dezvoltare".

Cererea de finantare a fost semnata in prima jumatate a lunii martie, valoarea totala a proiectului ridicandu-se la suma de 6,9 milioane lei. Valoarea eligibila nerambursabila din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala este de 4,35 milioane lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 955.490 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 108.270 lei.

"Modernizarea Parcului strand din Pitesti reprezinta cel de-al VI-lea contract de finantare din Regio unde beneficiar este municipiul Pitesti, in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU). La nivelul regiunii Sud Muntenia, Pitestiul este pol de dezvoltare urbana si, potrivit alocarii regionale, aproape 39 de milioane de euro vor reprezenta asistenta financiara nerambursabila pentru proiectele cuprinse in PIDU. Pana in momentul de fata, municipiul Pitesti a semnat contracte in valoare de peste 70 de milioane de lei.", a declarat domnul Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.

Pe durata de implementare a proiectului se 15 luni se va executa: reabilitarea a 3.500 mp de spatii verzi si 14.500 mp de alei, inlocuirea a 3 poduri, amenajarea de spatii de joaca pentru copii. De asemenea, in faza de executie a lucrarilor vor fi create 70 locuri de munca. Potrivit specialistilor, de infrastructura modernizata a Parcului strand, ce acopera o suprafata de aproximativ 14 ha, vor beneficia toti locuitorii municipiului Pitesti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional