Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Pitesti: Cinci contracte de finantare in cadrul PIDU

I.D. Investiţii /

Pitesti: Cinci contracte de finantare in cadrul PIDU

Primele contracte de finantare prin Programul Operational Regional, domeniul major de interventie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbana", sub-domeniul "Poli de dezvoltare" semnate in acest an vizeaza implementarea a doua proiecte din Pitesti, informeaza Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia.

"Cu cele doua contracte semnate astazi, municipiul Pitesti devine beneficiarul a cinci proiecte finantate din Regio in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) [...] Potrivit alocarii regionale, aproape 39 de milioane de euro vor reprezenta asistenta financiara nerambursabila pentru proiectele cuprinse in PIDU", a declarat domnul Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.

Astfel, unul dintre contractele de finantare vizeaza modernizarea parcarii de bowling din municipiul Pitesti. Valoarea totala a proiectului este de 3,43 milioane lei. Din aceasta suma valoarea eligibila nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala este de 2 milioane lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 453.450 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 51.380 lei.

Proiectul va fi implementat intr-o perioada de 11 luni, interval de timp in care vor fi amenajate 170 de locuri de parcare pentru autoturisme si patru locuri de parcare pentru autocare.

Totodata a fost semnat contractul de finantare pentru modernizarea podului peste Raul Doamnei din Pitesti, in valoare totala de 4 milioane lei. Finantarea din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala se ridica la suma de 2,55 milioane lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 559.253,70 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 63.370 lei. Obiectivul specific al proiectului (implementat pe parcursul a 15 luni) consta in reabilitarea si modernizarea Podului peste Raul Doamnei, ce are o lungime de 201,22 m si o suprafata totala de 4.559 mp.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional