Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Plăci din fibre de lemn aglomerat pentru termoizolarea construcţiilor

F.A. Materiale /

Plăci din fibre de lemn aglomerat pentru termoizolarea construcţiilor

În viaţa de zi cu zi, la locul de muncă sau pe stradă suntem supuşi numeroşilor factori de zgomot. În această lume zgomotoasă, fiecare dintre noi îşi doreşte o oază de linişte în care să poată trăi, munci şi odihni fără aceşti factori deranjanţi.

Plăcile din fibre de lemn aglomerat Heraklith şi Heratekta comercializate de societatea "Global & Global Trade" SRL din Miercurea Ciuc, judeţul Harghita pot fi utilizate ca materiale4cu mai multe fu~cţiuni. Astfel, aceste plăci!pot fi utilizate pentru reducerea zgomotelor în încăperi şi pentru realizarea unor structuri acumulatoare de sunete ca tavane false sau placaje interioare la săli de sport, piscine, construcţii industriale.

Plăcile Heraklith

Plăcile Heraklith-C/CF sunt realizate din fibre de lemn aglomerat cu ciment şi sunt utilizate la mansardări, la izolaţii fonice pe suprafeţe aparente, la pereţi mono şi multistrat înglobate. Dimensiunea unei plăci este de 2000 mm x 500 mm.

Asemănător pereţilor de zidărie, tencuirea pereţilor realizaţi cu plăcile de construcţii Herakith-C se realizează în trei straturi de mortar. Acest sistem de tencuire are un rol esenţial pentru asigurarea protecţiei fonice şi la foc a structurilor.

Mansardele realizate prin combinarea plăcilor Heraklith cu vată minerală asigură un spaţiu confortabil şi plăcut. Una dintre principalele cerinţe ale mansardelor este protecţia termică pe durata verii. Masivitatea materialelor utilizate şi tehnologia corespunzătoare permite limitarea curenţilor termici rezultaţi din diferenţa de temperatură dintre exterior şi interior. Dacă această limitare este redusă, temperatura spaţiului interior atinge foarte repede valoarea temperaturii exterioare for-mân-du-se aşa numitul "efect de seră", cu alte cuvinte spa-ţiul mansardat se încălzeşte res-pectiv, se răceşte foarte repede.

La realizarea mansardelor pe lângă o termoizolaţie corespunzătoare trebuie să avem în vedere şi alţi factori importanţi cum ar fi masivitatea termică sau fonoizolaţia corespunzătoare.

Societatea "Global & Global Trade" SRL comercializează plăcile Heraklith C la preţuri începând de la 5,1 euro/mp pentru plăcile cu grosimea de 25mm până la 9,88 euro/mp pentru cele cu 100 mm grosime. Plăcile Heraklith CF costă 5,25 euro/mp cele cu grosimea de 25 mm şi 6,80 euro/mp cele cu grosimea de 50 mm. Preţurile sunt loco depozit furnizor, fără TVA.

Avantajele plăcilor Heraklith

- temperatură plăcută şi constantă, reglează cantitatea de vapori;

- nu conţine materiale nocive;

- structură acumulatoare de căldură;

- excelente proprietăţi acustice;

- valori satisfăcătoare ale rezistenţei la foc;

- greutate redusă;

- prelucrare uşoară.

Plăcile Heratekta

Plăcile Heratekta sunt plăci de construcţii alcătuite din trei straturi, cu umplutură din polistiren expandat, feţele fiind acoperite cu fibre din lemn aglomerat cu ciment. Dimensiunea unei plăci este de 2000x500 mm.

Sistemul de termoizolare a faţadelor Heratekta îmbunătăţeste semnificativ proprietăţile termotehnice ale pereţilor atât în cazul faţadelor noi, cât şi în cazul celor existente. La termoizolarea ulterioară a faţadelor existente plăcile Heratekta se pot dispune direct pe suprafaţa tencuită, nefiind necesară decopertarea tencuielii existente.

Dispunerea plăcilor este extrem de uşoară, iar fixarea lor este simplă şi rapidă.

Structura interioară şi rigiditatea plăcilor de construcţii Heratekta permite fixarea mecanică a plăcilor cu ajutorul diblurilor pe pereţii de cărămidă şi beton, respectiv prinderea cu şuruburi pe structurile din lemn sau metal. Suprafeţele structurilor în cadre, din lemn sau metal, se pot astfel transforma în suprafeţe exterioare tencuite. Acest procedeu de izolare poate fi aplicat nu doar la casele familiale ci şi la locuinţele multietajate, la construcţiile industriale agrozootehnice, la depozite, hale, silozuri şi uzine.

Preţurile plăcilor Heratekta încep de la 5,86 euro/mp (25 mm grosime) până la 11,36 euro/mp (100 mm grosime). Preţurile sunt loco depozit furnizor, fără TVA.

Avantajele plăcilor Heratekta

- termoizolaţie excelentă şi durabilă (reduce consumul de energie termică);

- tencuibil atât cu mortare tradiţionale, cât şi cu cele industriale;

- îmbunătăţeşte izolaţia fonică;

- se debitează cu orice unealtă manuală sau automată;

- asigură o aderenţă bună la orice tip de mortar;

- rezistent la acţiunea microorganis-melor;

- efectuarea termoizolaţiei cu panouri Heratekta nu este influenţată de starea vremii;

- rezistent la presiuni şi lovituri;

- se poate monta pe tencuiala exis-tentă, fără îndepărtarea acesteia;

- produs ecologic, din materiale naturale.

Plăcile de construcţie din fibre de lemn aglomerat Heraklith şi Heratekta se montează doar în stare uscată, de aceea la transport şi la depozitare se protejează împotriva umidităţii. Se interzice montarea plăcilor umede sau îmbibate cu apă până acestea nu s-au uscat complet.

Plăcile pot fi vopsite, în funcţie de cerinţele individuale, în culori alese dintr-o gamă variată (cu vopsea dispersit de interior, pe bază de apă), în trei straturi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional