Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Plafonul pentru credite la "Prima Casă" a fost majorat cu încă 400 milioane lei

A.C. Piaţa Imobiliară /

Plafonul pentru credite la "Prima Casă" a fost majorat cu încă 400 milioane lei

Plafonul pentru creditele din programul "Prima Casă" destinate persoanelor fizice a fost majorat cu încă 400 milioane lei, potrivit unui comunicat MFP remis azi redacţiei.

"Astăzi 21 octombrie 2014, la propunerea Ministerului Finanţelor Publice, Guvernul a aprobat redistribuirea sumei de 400,5 milioane lei, echivalentul a 90 milioane de euro destinate continuării Programului Prima casă", se arată în comunicat.

Având în vedere faptul că suma de 500 milioane lei destinată achiziţiei de locuinţe construite de ANL, şi realocată la începutul lunii septembrie 2014 ca plafon total de garantare nu acoperea suficient valoarea creditelor aferente dosarelor care sunt în lucru la bănci, finanţatorii au insistat pentru majorarea plafonului de garantare, potrivit sursei citate.

"Ministerul Finanţelor Publice a propus acest proiect de act normativ, pentru a veni în sprijinul persoanelor care au depus dosarele la bancă şi nu ar mai putea beneficia de credite (pierzând avansul dat). De asemenea, Hotărârea de Guvern vine şi în sprijinul celor care au încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare şi ar fi expuşi aceloraşi riscuri", se mai arată în comunicare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional