Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Ploieşti - 650 de locuinţe în derulare prin programe naţionale şi parteneriat public-privat

F.A. Locuinţe /

În Municipiul Ploieşti sunt înregistrate 1.461 de solicitări privind repartizarea locuinţelor destinate închirierii pentru tineri cu vârsta de până la 35 de ani în baza Legii nr. 152/1998, privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare, solicitări nesoluţionate până în prezent din cauza deficitului de locuinţe. De asemenea, în evidenţele Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti exista în luna octombrie un număr de 263 de dosare pentru obţinerea unei locuinţe sociale şi un număr de 195 de dosare depuse de chiriaşii care au locuit în imobile ce au făcut obiectul legilor proprietăţii, precizează doamna Mihaela Istrătescu, şef Serviciu Comunicare, Relaţii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Ploieşti.

În luna octombrie în Ploieşti era în derulare construcţia a 140 de apartamente ANL pentru tineret în regim de închiriere, în Cartierul Libertăţii, Ansamblul 9 Mai, etapa I. Valoarea totală a investiţiei este de 18,47 milioane lei. De asemenea, în aceeaşi locaţie, ANL mai construieşte 100 de apartamente, reprezentând etapa a III-a. dar prin credit ipotecar,

Mai sunt în construcţie 120 de locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi din locuinţele retrocedate conform OUG nr. 74/2007. Valoarea investiţiei este de 16,37 milioane lei, completează sursa citată.

Cartier în parteneriat public- privat

Primăria Municipiului Ploieşti a demarat în anul 2006 un proiect de locuinţe pe baza unui contract de asociere cu SC Triumph Construct Bucureşti. Prin acest contract Municipalitatea s-a asociat cu antreprenorul, fără a se constitui o nouă persoană juridică, în vederea realizării unui ansamblu rezidenţial conform Hotărârii Consiliului Local nr. 83/2005 pe un teren proprietate privată a Municipiului Ploieşti în suprafaţă de 121.000 mp, situat în Strada Găgeni. În cadrul proiectului vor fi construite 290 unităţi locative, subliniază doamna Istrătescu.

În ceea ce priveşte starea fondului locativ, în evidenţele Direcţiei Evidenţă şi Valorificare Patrimoniu figurează 505 de imobile proprietatea Municipiului Ploieşti, deţinute de persoane fizice pe baza unor contracte de închiriere. Din totalul de 505 imobile, 116 reprezintă apartamente situate în blocuri de locuinţe construite din fondurile statului sau preluate în proprietatea statului în baza unor decrete şi legi din perioada 1945 - 1989 şi 22 reprezintă blocuri construite prin programele derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, destinate închirierii pentru tinerii cu vârsta de până la 35 de ani. Aceste locuinţe sunt construite îm perioada cuprinsă între anii 1900-2007, conform sistemelor constructive specifice diverselor etape din intervalul menţionat anterior, conchide doamna Mihaela Istrătescu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional