Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Prefab lanseaza proiectul de implementare a unei centrale de cogenerare de inalta eficienta

I.D. Investiţii /

Proiectul pentru constructia primei centrale de cogenerare de inalta eficienta din Romania care beneficiaza de consultanta si sprijin extern a fost lansat marti, 5 iunie 2012.

Investitia in valoare de 5 milioane de euro va fi realizata de Prefab in parteneriat cu Kawasaki si BRD-GSG si urmareste optimizarea consumului si productiei de energie atat la nivelul companiei Prefab SA, cat si la nivel national.

"Formalitatile legale si proiectul propriu-zis de implementare a centralei au fost pregatite inca din anul 2003, insa aprobarea am primit-o abia in luna august 2011. Luna aceasta vom depune prima cerere de rambursare dar intre timp am inceput sa cuantificam pierderile cauzate de instabilitatea schimbului valutar" a declarat Marian Petre Milut, presedintele Prefab S.A.

Prin valoarea si anvergura sa, proiectul are ca scop principal crearea independentei energetice si eficientizarea fluxurilor de productie. Proiectul isi propune o imbunatatire, la nivel national, a randamentului utilizarii energiei primare, ceea ce are drept urmare si o scadere a nivelului emisiilor poluante.

In ceea ce priveste implemenatarea si monitorizarea tehnica a proiectului in 15 ani se va schimba turbina centralei de doua ori, motiv pentru care Prefab S.A. pregateste un contract de mentenanta tot cu partenerii Kawasaki. "Ne pregatim sa punem in functiune proiectul pana la finalul lunii noiembrie. Dupa o implementare de lunga durata, 60% din energie va fi utilizata de Prefab S.A. iar 40% va fi distribuita catre reteaua nationala de energie" a completat Cristian Athanasovici, director ATH Energ SRL, reprezentant oficial Kawasaki in Romania.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional