Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Preţul mediu pe metru pătrat a scăzut cu 45% de la începutul anului, pentru apartamentele noi

F.A. Piaţa Imobiliară /

Preţul mediu pe metru pătrat al apartamentelor noi a scăzut în medie cu 45% de al începutul anului, a declarat, azi, în cadrul unei conferinţe, directorul Târgului Imobiliar Naţional (TIMON), Vlad Vlăsceanu.

"Preţul mediu a scăzut în medie cu 45% de al începutul anului. Astfel, la începutul anului 2009, preţul mediu pe metru pătrat pentru locuinţe prezente în târg era de 1400 de euro pe metru pătrat plus TVA. În octombrie, s-a ajuns la un preţ mediu de sub 900 de euro, iar la sfârşit de an preţul mediu al apartamentelor prezentate la TIMON continuă să fie sub 900 de euro pe metru pătrat", a declarat Vlad Vlăsceanu, informează NewsIn.

Acesta a mai declarat că, pe diferite tipuri de apartamente, scăderile medii de la începutul anului sunt cuprinse între 20% şi 35%.

Totodată acesta a subliniat că preţurile minime înregistrate la sfârşitul acestui an sunt cele care pot fi suportate de dezvoltatori. "Profitul mediu este de 15 - 20%. O diminuare a preţurilor ar însemna o marjă mai mică de profit ceea ce va duce la imposibilitatea dezvoltatorilor de a-şi plăti furnizorii, utilităţile etc. Cine vinde cu 900 de euro pe metru pătrat construit ori nu va finaliza proiectul niciodată şi plăteşti un preţ mic pe nimic, ori locuinţa este nefuncţională", a declarat Cătuţoiu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional