Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Preturile apartamentelor din Bucuresti au scazut in prima luna a anului

I.D. Piaţa Imobiliară /

Preturile apartamentelor din Bucuresti au scazut in prima luna a anului

Capitala se mentine impotriva trendului de crestere al preturilor apartamentelor inregistrat la nivel national la inceputul anului. Daca in tara valoarea medie a preturilor a fost cu 0,8% mai mare in prima luna a anului decat in decembrie 2011, atingand suma de 999 euro/mp util, in Bucuresti s-a manifestat o scadere a preturilor cu aceelasi procent, 0,8%, potrivit unui comunicat Imobiliare.ro.

Valoarea medie a preturilor inregistrate in ianuarie s-a ridicat la suma de 1.172 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi din Bucuresti. Tendinta de scadere a fost resimtita in egala masura pe cele doua segmente de apartamente noi si vechi.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna ianuarie la valoarea de 1.366 euro/mp util, in timp ce in decembrie valoarea medie solicitata pentru un metru patrat util era de 1.377 euro. In comparatie cu ianuarie 2011, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Capitala este cu 2,9% mai ridicat. Cea mai dinamica evolutie au avut-o garsonierele si apartamentele noi cu doua camere, care s-au ieftinit in ultimele 30 de zile cu 4,9%, respectiv 3,9%. Pretul apartamentelor noi cu trei camere a inregistrat insa o crestere de 2,1% in prima luna a anului.

Luna ianuarie a adus modificari de preturi si in cazul apartamentelor vechi din Capitala. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie de apartamente a ajuns la 1.084/euro mp de suprafata utila, cu 0,8% mai putin decat in luna precedenta si cu 0,4% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. Pe categorii de apartamente, cea mai mare oscilatie a fost inregistrata in cazul apartamentelor cu patru camere al caror pret a crescut cu 2% in ultimele 30 de zile. Toate celelalte categorii de apartamente vechi s-au ieftinit. Astfel, pretul unitatilor vechi cu doua camere a scazut cu 1,6%, garsonierele s-au ieftinit cu 1,1%, iar apartamentele cu trei camere cu 0,6%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional