Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Preturile apartamentelor din Bucuresti sunt in crestere

A.D. Piaţa Imobiliară /

Preturile apartamentelor din Bucuresti sunt in crestere

Preturile solicitate pentru apartamentele vechi din Bucuresti au fost in luna octombrie pe un trend crescator pentru prima data in acest an. Fata de luna septembrie 2012, aprecierile de pret pornesc de la 600 euro, in cazul apartamentelor de doua camere, si trec de 3.000 euro, in cazul unitatilor de trei camere, potrivit unui raport al portalului anunturiparticulari.ro.

Pretul mediu solicitat de proprietari pentru o garsoniera in Bucuresti a depasit in octombrie pragul de 36.760 de euro, in crestere cu 6,5% (in jur de 2.200 de euro) fata de luna septembrie, resspectiv cu 1% comparativ cu octombrie 2011.

O usoara crestere de la o luna la alta se inregistreaza si in cazul apartamentelor de doua camere. Daca in septembrie 2012 pretul mediu solicitat de proprietari ajungea la 55.150 euro, in octombrie, a ajuns la 55.740 euro, in crestere cu 1%. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, se inregistreaza o depreciere de 4%, de la aproximativ 58.200 euro.

Apartamentele de trei camere se inscriu si ele intr-un trend pozitiv, preturile crescand in medie cu 4% in octombrie fata de luna precedenta, reprezentand o diferenta de aproximativ 3.200 de euro. Astfel, pretul mediu solicitat de proprietarii apartamentelor de trei camere trece in octombrie de pragul de 78.000 euro, dar este cu 3% mai mic fata de aceeasi luna a anului trecut, cand un apartament era in medie valorificat de proprietarii lui la peste 80.200 euro.

Singurele tipuri de unitati la care s-au consemnat scaderi au fost apartamentele de patru camere. Pretul mediu pentru o astfel de unitate in Bucuresti a ajuns in octombrie la aproximativ 94.500 euro, cu 2% mai putin comparativ cu luna septembrie a acestui an, cand proprietarii solicitau in medie 96.500 euro. Raportat la un interval de 12 luni, pretul mediu este cu 6% mai mic, de la 100.900 euro, conform aceleiasi surse.

In total, in luna octombrie proprietarii bucuresteni au scos la vanzare peste 2.300 de apartamente, nivel similar celui din luna precedenta. Dintre acestea, peste 900 de unitati au fost apartamente de doua camere, 730 au fost apartamente de trei camere, iar in jur de 460 au fost garsoniere.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional