Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Preturile apartamentelor din Capitala au atins un nou minim

I.D. Piaţa Imobiliară /

Preturile apartamentelor din Capitala au atins un nou minim

Preturile apartamentelor din Capitala au inregistrat in luna iulie o scadere de 0,6% fata de luna precedenta. Valoarea medie a preturilor din iulie a fost de 1.125 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi, potrivit unui analize realizate de portalul Imobiliare.ro.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele din Bucuresti sunt in prezent cu 3,2% mai ieftine. Valoarea actuala este cea mai mica valoare atinsa in Bucuresti, din 2008 incoace.

Chiar daca, tendinta de scadere din ultimele treizeci de zile a fost mai accentuata pe segmentul vechi, aceasta a fost resimtita şi pe cel nou.

Ieftinirea apartamentelor de trei sau patru camere a dat trendul pe segementul de apartamente noi

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna iulie la valoarea de 1.288 euro/mp util, in scadere cu 0,5% fata de luna iunie. In comparatie cu iulie 2011, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Capitala este in prezent cu 4,6% mai mic. Desi garsonierele si apartamentele noi cu doua camere s-au scumpit in acest interval, evolutia unitatilor mari, cu trei sau chiar patru camere a fost cea care a dat trendul pe segmentul nou. Apartamentele cu trei camere s-au ieftinit cu 2,2% in ultimele treizeci de zile.

Locuintele vechi din Capitala au cunoscut unul din cele mai ridicate ritmuri de scadere

Iefinirile de preturi inregistrate pe segmentul de apartamente vechi au fost de 1,3% in iulie fata de luna precendenta. Fata de aceeasi perioada a anului trecut preturile apartamentelor sunt cu 5,2% mai ieftine.

Astfel, pretul mediu de vanzare a fost de 1.048 euro/mp pentru un apartament vechi. Pe categorii de apartamente, cea mai mare oscilatie a fost inregistrata in cazul garsonierelor, care s-au ieftinit cu 2 procente. Apartamentele cu doua camere s-au ieftinit, la randul lor, cu 1,3%. In acelasi timp, unitatile cu trei camere s-au ieftinit cu 1,4%. Fata de aceeaşi perioada a anului trecut, cea mai mare diferenta este constatata in cazul garsonierelor care sunt mai ieftine cu aproape 8%, ecartul fiind in crestere.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional