Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Preturile apartamentelor s-au adaptat la Prima Casa

I.D. Piaţa Imobiliară /

Preturile apartamentelor s-au adaptat la Prima Casa

Oferta de apartamente noi de pe piata din Romania se incadreaza in proportie de 42% in programul Prima Casa. In privinta apartamentelor vechi procentul creste la 62,5%, arata studiile realizate de portalul Imobiliare.ro.

Pozitia de lider fiind impartita de Iasi si Cluj (64% din totalul apartamentelor noi), la polul opus fiind Brasovul cu 30% din oferta de pe acest segment. In Timisoara si Constanta 48%, respectiv 50% din apartamentele noi se incadreaza in limita a 60.000 de euro.

Casele din orasele mari, eligibile pentru Prima Casa In ceea ce priveste oferta de case, lucrurile au avansat considerabil, astfel incat 22% din totalul anunturilor reprezentand case vechi si 9% din cele care au ca obiect vanzarea caselor noi au un pret de strigare de cel mult 60.000 de euro. Cele mai multe astfel de proprietati se gasesc la Iasi, unde 40% din oferta de case vechi, respectiv 20,5% din cea de case noi se incadreaza in suma amintita. Pe ultimele locuri fiind Cluj-Napoca si Brasovul cu mai putin din 5% din oferta. in acelasi timp, 18% din casele vechi scoase la vanzare in Constanta si 9% din cele de pe piata din Timisoara au un pret mai mic sau egal cu 60.000 de euro.

Capitala se acomodeaza la Prima Casa

In momentul lansarii programului "Prima Casa", 43% din oferta de apartamente vechi cu doua camere din Bucuresti se incadra in pragul de 60.000 de euro. Un bucurestean putea cumpara un astfel de apartament intr-unul dintre cartierele medii ale Capitalei: Drumul Taberei, Militari, Dristor, Berceni.

Astazi insa, ponderea detinuta de anunturile compatibile cu Prima Casa pe acest segmentul apartamente vechi cu doua camere este de peste 70% din total. Cumparatorii se pot indrepta inclusiv spre zone ca Universitate, Romana sau Cismigiu. O alta schimbare survenita in ultimii patru ani consta in includerea apartamentelor noi in acest segment. Astfel, o treime (32,2%) din apartamentele noi scoase la vanzare in Capitala au un pret mai mic sau egal cu 60.000 de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional