Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Preturile apartamentelor sunt in scadere in Capitala

I.D. Piaţa Imobiliară /

Preturile apartamentelor sunt in scadere in Capitala

Preturile apartamentelor scoase la vanzare din Bucuresti au scazut cu aproape 4% in primele sase luni ale anului. Pe segmentul de apartamente vechi a avut loc o scadere de 3% in acest interval. Mult mai dinamic s-a dovedit a fi segmentul unitatilor noi, care s-au ieftinit, in medie, cu 6% in primele sase luni ale anului, potrivit unei analize realizate de portalulu Imobiliare.ro.

Valoarea medie de pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in Capitala in luna iunie s-a ridicat la 1.134 euro/mp util.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna iunie la valoarea de 1.295 euro/mp util, in scadere cu 6% fata de luna decembrie, respectiv cu 8% fata de iunie 2011. Tendinta de scadere a fost resimtita pe toate categoriile de apartamente noi, ritmul fiind insa diferit. Cea mai dinamica evolutie au avut-o garsonierele si apartamentele cu doua camere, care s-au ieftinit cu 8,6%, respectiv 7% in primele sase luni ale anului. In acelasi timp, unitatile cu trei camere s-au ieftinit cu 3%.

In iunie, valoarea pentru aprtamentele vechi scoase la vanzare in Capitala a ajuns la 1.064/euro mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele vechi sunt mai ieftine cu 3,2%, iar fata de inceputul anului, diferenta este de -2,7%. Spre deosebire de segmentul nou, nicio categorie de apartamente vechi din Capitala nu a inregistrat o scadere de pret mai mare de 4% in ultimele sase luni. Totusi, cel mai mult s-au devalorizat garsonierele, -3,8%, dar si unitatile cu trei camere, care acum sunt mai ieftine cu 2,8% decat la inceputul anului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional