Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Preturile pe piata chiriilor din Capitala se apropie de inghet

I.D. Piaţa Imobiliară /

Preturile pe piata chiriilor din Capitala se apropie de inghet

Segmentul inchirierilor de apartamente din Capitala a fost caracterizat de calm in luna care tocmai s-a incheiat, fiind inregistrate mici fluctuatii atat pozitive, cat si negative, arata un raport realizat de portalul Anunturiparticulari.ro.

Garsonierele au "ingheatat" la pragul de 226 euro, identic cu luna aprilie si cu 2% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 231 euro.

In cazul apartamentelor de doua camere, chiria medie solicitata trece cu doar un euro peste pragul de 320 euro, in crestere cu aproximativ 2% fata de luna anterioara si intr-o usoara scadere, de 1%, fata de intervalul similar al anului trecut. Comparativ cu luna aprilie, in luna recent incheiata, chiriile medii solicitate la apartamentele de trei camere revin in jurul valorii de 467 euro, in crestere cu 2% fata de aprilie, dar cu 3% mai mici pe interval de 12 luni.

O scadere mai accentuata se observa in cazul unitatilor de 4 camere. Astfel, variatia fata de luna mai a anului trecut este de -6%, de la 703 euro, la 658 euro, respectiv de -4% comparativ cu luna aprilie a acestui an, de la 685 euro.

Luna mai a adus cel mai mare numar de apartamente scoase la inchiriere in acest an

Pregatindu-se pentru lunile de vacanta, proprietarii din Capitala au scos la inchiriere in luna mai cel mai mare numar de apartamente de la inceputul anului, ajungandu-se la un total al ofertei imobiliare de peste 2.400 unitati.

Pe piata bucuresteana au aparut in luna mai peste 970 de oferte de apartamente de doua camere, in crestere cu 21% fata de luna aprilie a acestui an, de la 807 unitati. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, se pastreaza un nivel apropiat, in mai 2011, 987 de oferte fiind scoase la inchiriere.

Raportul Anunturiparticulari.ro indica un record de oferte la garsoniere pentru aceasta perioada. Proprietarii au scos la inchiriere in luna mai cel mai mare numar de unitati din 2007 si pana in prezent - 869 de garsoniere, cu aproape 150 de unitati mai mult fata de luna aprilie 2012. O variatie pozitiva (+9%) se mentine si fata de luna mai a anului trecut, de la 800 de unitati la 869 in prezent.

Oferta la apartamentele de trei camere a crescut si ea in luna recent incheiata, de la 346 unitati cate erau inregistrate in luna aprilie a acestui an, la 457 unitati in luna mai. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, observam insa o oferta sensibil mai mica, de doar 2,5%. Pentru prima oara in acest an, apartamentele de patru camere au trecut in luna mai de pragul de 100 de unitati scoase la inchiriere. Inregistram astfel o crestere de 17% fata de luna aprilie, cand pe piata erau 88 de apartamente. Oferta este insa cu 12% mai saraca comparativ cu luna mai 2011.

In conditiile in care chiriile medii nu au suportat modificari considerabile in luna mai, desi oferta inregistrata a fost net superioara lunilor anterioare, stabilizarea pe acest segment este deja o certitudine. Raportat la evolutia ultimilor ani si la ritmul scazut al inchirierilor din sezonul estival, nu se preconizeaza modificari majore in lunile de vara. Singura influenta ar putea fi provocata de schimbari importante la nivel economic.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional