Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Prima fantana arteziana din Baia Mare va fi reabilitata

I.D. Investiţii /

proiectul de reabilitare al Pietei Revolutiei din Baia Mare

proiectul de reabilitare al Pietei Revolutiei din Baia Mare

Piata Revolutiei, una dintre zonele centrale din municipiul Baia Mare, lasata in paragina, va fi reabilitata si modernizata. Lucrarile ar putea fi demarate in primavara anului viitor.

Solutia arhitecturala pentru modernizarea pietei a fost aleasa in urma unui concurs de proiecte castigat de SC Re-Act Now Arhitecture din Bucuresti. Proiectul castigator a intrat in faza de realizare a diverselor documentatii necesare pentru ca investitia sa poata fi demarata.

Fondurile necesare pentru amenajarea pietei vor fi alocate de cosilierii locali in una dintre sedintele viitoare.

Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, a precizat:

"Vom reabilita tot ceea ce inseamna Piata Revolutiei, chiar si blocurile din acest perimetru, din dorinta de a da in ansamblu un aspect aranjat si de apreciat pentru baimareni, dar si pentru turisti. Momentan lucram la diverse documentatii necesare pentru demararea lucrarilor, iar din preconizarile noastre pot spune ca in primavara anului viitor desfacem aici santierul. Este rusinos ca ani de zile fantana arteziana a fost lasata de izbeliste, statuia Minerului la fel, iar intreaga zona arata ca dupa razboi".

Conceptul proiectului castigator a fost construit in jurul elementelor cu insemnatate pentru istoria locului si a comunitatii. Este vorba despre mestesugurile traditionale, mineritul, laita, apa, industria, castanul si multe altele.

Totodata, prin proiectul de reamenajare al Pietei Revolutiei, vechea fantana, prima construita in Baia Mare, va fi restaurata si amenajata.

Un element nou il va reprezenta Laita, un fel de camera de relaxare, care va fi o alta atractiei importanta a pietei si va oferi un climat favorabil prin prezenta aburilor de apa si umbra copacilor care vor creste la sud de ea.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional