Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Prima parcare subterana realizata in parteneriat public-privat in Capitala este aproape gata

I.D. Investiţii /

Prima parcare subterana realizata in parteneriat public-privat in Capitala este aproape gata

Lucrarile la parcarea subterana din piata Universitatii din Capitala se apropie de final, urmand ca obiectivul sa fie dat in folosinta in a doua jumatate a lunii iulie.

"Ma bucur ca, in scurt timp, la Universitate vor aparea 420 de locuri noi de parcare. Este prima parcare in parteneriat public-privat din Bucuresti. Demonstram astfel ca Municipalitatea poate dezvolta proiecte importante pentru oras, nu numai din bani publici, ci si atragand investitii private. In afara de aceasta parcare subterana, absolut necesara in aceasta zona extrem de aglomerata, se va crea si o zona pietonala care sa puna in valoare cele patru statui.", a declarat Sorin Oprescu, primarul Capitalei cu ocazia vizitei pe santierul investitie de ieri, 6 iunie.

Parcarea de la Universitate este structurata pe trei niveluri si va avea o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme si 21 pentru motociclete. Suprafata terenului pe care se construieste parcarea este de 8.507 mp, iar suprafata desfasurata este de 14.025 mp.

Lucrarile de constructie au fost demarate in iunie 2011, incepandu-se cu organizarea de santier, devierea retelelor, crearea platformei de lucru si executia sapaturilor necesare pentru realizarea peretilor mulati. Peteti mulati si pilotii aferenti parcarii au fost realizati in august 2011. A urmat, in perioada septembrie-octombrie 2011, executia sapaturii la o adancime de 4 m si s-a turnat placa de beton pentru primul nivel subteran al parcarii. La inceputul lunii noiembrie 2011 a fost executata sapatura top-down sub placa subsol -1 si pe cele doua zone deschise ( pana la - 7m). La sfarsitul lunii decembrie 2011 - a fost executata sapatura top-down sub placa subsol -2 si pe cele doua zone deschise (pana la -12m). Din ianuarie 2012 - s-a inceput turnarea radierului parcarii, iar din martie 2012 au fost incepute lucrarile la elementele verticale (stalpi, pereti interiori)."Capacul" parcarii a fost turnat in luna parilie 2012, in aceeasi luna fiind executate si sapaturile pentru tunelul din strada Toma Caragiu.

In luna mai se realizau lucrari de hidroizolare la "capacul" parcarii, precum si lucrari de "umplutura" pentru lucrarile de amenajare a Pietei Universitatii.

Tot in centrul Capitalei urmeaza sa se demareze lucrarile pentru realizarea unei parcarii subterane in strada Edgar Quinet, Aceasta va avea o capacitate de aproximativ 320 de locuri, realizata de asemenea in parteneriat public privat. Parcarea Edgar Quinet va fi interconectata cu parcarea subterana, deja existenta de la Intercontinental.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional