Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primaria Bucuresti a demarat lucrarile la Spitalul Foisor

I.D. Investiţii /

Primaria Bucuresti a demarat lucrarile la Spitalul Foisor

Startul lucrarilor de reconstructie, extindere si modernizare a Spitalului Clinic de Ortopedie si Traumatologie Foisor din Bucuresti s-a dat ieri, 14 martie.

Valoarea investitiei se ridica la suma de 141,83 milioane lei (fara TVA). In contract sunt cuprinse lucrari de constructii montaj, instalatii pentru constructii, dotari si echipamente medicale.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei a declarat:

"Pentru ca in ultimii 70 de ani nu s-a construit nici un spital public, incercam noi sa amenajam, sa reconstruim si sa construim spitale noi, tocmai pentru a putea face fata nevoilor de sanatate a cetatenilor. Odata cu extinderea spitalului Fosior, numarul de paturi va creste de la 119 la 247, si vor fi opt sali de operatie, fata de cinci cate sunt acum, ceea ce inseamna, practic, dublarea numarului de operatii care se pot efectua aici."

Proiectul vizeaza extinderea actualului spital Foisor de la 4.000 mp la 17.000 mp. De asemenea, va fi creata o sectie ATI la standarde europene prin realizarea unui sistem modern de monitorizare a pacientilor.

Lucrarile ce se vor realiza vor avea in vedere pastrarea cladirii cu valoare arhitecturala (Corp A) care va beneficia consolidare, restaurare si refunctionalizare.

Anexele din incinta vor fi desfiintate, ele neputand fi refunctionalizate in conditii de eficienta dartorita sistemului structural si degradarilor inregistrate.

Pe terenul din incinta care va deveni liber, vor fi integrate corpuri noi de cladire cu o distributie functionala adecvata activitatilor spitalicesti si care vor fi in legatura cu corpul de cladire mentinut.

Totodata se va amenaja un parcaj cu un total de 84 de locuri din care 10 locuri la nivelul solului iar 74 de locuri in subteran.

In spital sunt realizate interventii chirurgicale de mare complexitate cum ar fi revizii endoprotetice, deformatii vertebrale (scolioze, cifoze) tumori osoase si de parti moi, tuberculoza osteoarticulara.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional