Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primaria Capitalei primeste terenuri pentru investitii

A.D. Investiţii /

Guvernul s-a angajat sa sustina proiectele de dezvoltare ale Bucurestiului. Astfel, a fost aprobata prin hotarare de guvern trecerea terenului complexului Lia Manoliu de la Ministerul Educatiei in domeniul public al municipalitatii, pentru a facilita construirea unei sali polivalente.

"Primaria o va construi (n.r. sala polivalenta) si o va administra cu sprijinul Guvernului. Avem o colaborare pe care imi doresc sa o putem anunta ca fiind cea mai buna colaborare intre un guvern si un primar general, in ultimii 20 de ani", a declara primul ministru, Victor Ponta.

Pe terenul pus la dispozitie de guvern va fi ridicata sala polivalenta, in completarea celorlalte investitii realizate de Primaria Capitalei: Arena Nationala si parcarea adiacenta.

"Dorim sa facem aceasta sala polivalenta, este si in planurile noastre. Nu mai plecam iarasi de la zero, cu studii de fezabilitate si asa mai departe, pentru ca ele au fost comandate si facute inca din timpul fostei guvernari", a precizat primarul general Sorin Oprescu.

Municipalitatea intentioneaza sa solicite in cel mai scurt timp guvernului transferul terenului situat in aporiere de Piata Unirii pe care ar fi trebuit sa se realizeze proiectul imobiliar "Esplanada". Aici, Primaria vrea sa construiasca o sala de concerte si spatii expozitionale, iar pe restul terenului sa amenajeze un parc, a adaugat domnul Oprescu.

Premierul a mai precizat ca guvernul sustine trecerea Metroului in subordinea municipalitatii. Investitiile vor fi in continuare finantate cu sprijin guvernamental. "Strategia de dezvoltare a metroului trebuie sa apartina municipalitatii", a afirmat Victor Ponta.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional