Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primaria Municipiului Deva a semnat cu Ministerul Dezvoltarii

I.D. Investiţii /

Regionale si Turismului patru contracte de finantare prin Programul Operational Regional in valoare de totala de aproape 37 de milioane de lei. Evenimentul s-a desfasurat la data 16 decembrie 2011, semnatarii fiind domnul Razvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, si domnul Mircia Muntean, primarul municipiului Deva.

Asadar, proiectul de amenajare a Piatei Victoriei din Deva are o durata de implementare de sapte luni si o valoare totala de 11,12 milioane de lei, din care 8,79 milioane de lei finantare nerambursabila. Se va realiza reconfigurarea pietei, inserarea unei fantani arteziene, crearea de spatii verzi si amenajari peisagistice în scopul cresterii atractivitatii spatiilor publice si al îmbunatatirii gradului de confort urban.

Proiectul de reabilitare a Parcului Municipal Cetate are o valoare totala de 5,35 milioane de lei, din care finantarea nerambursabila de 4,23 milioane de lei. Durata de implemetare este de 12 luni, lucrarile vor consta în modernizarea a 20.240 mp de infrastructura urbana, în amenajarea a 12.820 mp de spatiu verde. Obiectivul general este cresterea atractivitatii spatiilor publice si punerea în valoare a spatiilor verzi cu valoare istorica în municipiul Deva, prin amenajarea aleilor pietonale, reamenajarea foisorului, a soclului statuii lui Eminescu, construirea unei porti de intrare, a unei fantani, a unor locuri de petrecere a timpului liber si a unui grup sanitar, reamenajarea zidurilor de sprijin, repararea si refinisarea împrejmuirii parcului s.a.

Totodata, au obtinut finantare proiectul de creare a unui sistem integrat de management al traficului rutier, in valoare de 17 milioane lei, si de instalare a unui sistem de supraveghere video în zona de actiune urbana ce va implica costuri de 3,5 milioane lei.

Pana la data de 1 decembrie 2011, în judetul Hunedoara fusesera depuse 222 de proiecte pentru finantare prin Programul Operational Regional si erau contractate 68 de proiecte în valoare totala de 738,34 milioane de lei, din care 476,17 milioane reprezinta fonduri europene.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional