Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primaria Oradea isi propune investitii majore din 2014

A.D. Investiţii /

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Primaria Municipiului Oradea isi propune sa deruleze investitii de 130 milioane de euro in intervalul 2014-2020 utilizand finantare europeana.

"Principalul nostru obiectiv este sa intocmim proiecte care sa incurajeze dezvoltarea mediului de afaceri. Totodata, este foarte important sa consolidam partea de infrastructura grea a municipiului, dar si partea de infrastructura sociala", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Pe domeniul infrastructurii de transport, municipalitatea are in vedere realizarea unui pasaj subteran in zona Centrului Civic, un pasaj suprateran peste calea ferata catre Santandrei, dar si realizarea drumului de legatura intre granita dinspre Santandrei si zona Parcului Industrial - Frigoexpres - Biharia.

"Acest drum va ajunge in zona Frigoexpres, unde se va construi un pod peste Crisul Repede in zona Parcului Industrial. Astfel, un brat al drumului va iesi la drumul spre Satu Mare, iar unul pe autostrada Transilvania, pe care ne-o dorim gata cat mai repede. Astfel, aici se va crea un nou culoar de dezvoltare la limita celor doua comune: Santandrei si Bors" , a adaugat primarul Bolojan

De asemenea, urmeaza sa fie reabilitate strazile din cartierele vechi.

Primaria Oradea isi mai propune sa extinda parcul industrial Eurobusiness II. Un alt obiectiv vizeaza preluarea CET-ului abandonat (CET II) pentru ecologizarea haldelor de zgura si extinderea utilitatilor pe toata suprafata de 140 ha.

Printre obiectivele de patrimoniu ar putea fi reabilitate Piata Ferdinand, Casa Darvas-La Roche si amenajarea unui muzeu in interior, reabilitarea salii mari a Cinematografului Libertatea din Pasajul Vulturul Negru, reparatia capitala a Podului Central, construirea unei parcari supraetajate pe str. George Baritiu - pe terenul de la Baza Vointa.

Pe partea de eficienta energetica, municipalitatea intentioneaza sa investeasca in reabilitarea magistralelor si sa inceapa inlocuirea corpurilor de iluminat cu leduri, a mai spus edilul sef.

Primaria Oradea are in vedere atragerea de finantare europeana si pentru proiecte prin care sa fie reabilitate scoli si licee, cum ar fi Liceul Onisifor Ghibu si Liceul Mihai Viteazul.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional