Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primaria Ramnicu Valcea a aprobat constructia unei parcari subterane

I.D. Investiţii /

Ramnicu Valcea

Ramnicu Valcea

O parcare subterana de aproape 200 de locuri va fi amenajata in cartierul Ostroveni din Ramnicu Valcea. In cadrul ultimei sedinte a consiliului local au fost aprobate studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici aferenti proiectului.

Investitia se va ridica la suma de 31,48 milioane lei cu TVA inclus, din care pentru pentru lucrari de constructii si montaj a fost alocata suma de 28,21 milioane lei cu TVA inclus.

Constructia va fi amplasata in cartierul Ostroveni intre "Casa Stiintei" si Biserica "Inaltarea Domnului". Parcarea va avea doua nivele subterane si unul suprateran neacoperit si va cuprinde 197 de locuri.

Proiectantul Modvest Construct 2000 a elaborat doua variante pentru realizarea proiectului, dintre care a fost aleasa cea mai avantajoasa solutie atat din punct de vedere tehnic cat si financiar. Constructia va avea la baza o structura de rezistenta din diafragme de beton armat perforate in sistem fagure si planseu dala. Prin alegerea sistemului structural cu plansee dala si diafragme de beton este facilitata amplasarea instalatiilor de stingere, ventilare si desfumare fara a fi necesara ocolirea grinzilor sau coborarea sub acestea. Rampele de intrare si de iesire vor fi amplasate pe directia longitudinala a parcarii si vor avea o panta de aproximativ 18%.

Finisajele vor fi de unele de calitate asigurand durabilitatea in timp. Pardoseala va fi din rasina epoxidica, peretii vor fi finisati si eu cu vopsea epoxidica pana la inaltimea de 1 m. Durata de realizare a proiectului este estimata la 18 luni.

A doua varianta propusa prevedea realizarea unei structuri de rezistenta din cadre de beton si planseu din beton armat, cu grosimea de 20 cm.

Proiectul va duce la eliberarea bulevardului Tineretului de masinile parcate pe spatiul carosabil. La ora actuala pe sensul de mers spre nord pe toata lungimea centrului cartierului banda 1 este sacrificata pentru locuri de parcare. Pe o lungime de 400 m exista 150 de locuri de parcare care ingreuneaza circulatia.

Parcarea este totodata necesara avand in vedere intentia municipalitatii de a prelungii b-dul Tineretului spre nord ceea ce va atrage mai multe autoturisme in zona.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional