Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primaria Sectorului 1 se mandreste cu rezultatele programului de reabilitare termica

I.D. Investiţii /

Primaria Sectorului 1 se mandreste cu rezultatele programului de reabilitare termica

Primaria Sectorului 1 a reabilitat in cursul anului 2012 un numar de 393 de blocuri si intentioneaza sa finalizeze pana la sfarsitul anului lucrarile la alte 336 blocuri.

In anul urmator este programata reabilitarea a 365 de blocuri, lucrarile fiind finantate printr-un credit, in valoare de 125 de milioane de euro, acordat de Banca Europeana de Investitii (BEI) .

Imprumutul reprezinta cel mai mare credit acordat de BEI unei autoritati a administratiei publice locale din Romania. Fondurile sunt rambursabile in 20 de ani, cu o perioada de gratie de patru ani.

"Fondurile Bancii Europene de Investitii puse la dispozitia Primariei Sectorului 1 ajuta la reducerea cu 50% a consumului de energie al locuintelor incluse in programul de reabilitare termica. Acest proiect va ajuta Romania sa-si respecte angajamentele internationale referitoare la imbunatatirea gradului de eficienta energetica, si anume sa atinga tintele strategiei Europa 2020 si sa creasca calitatea vietii locuitorilor Capitalei.", a declarat Plutarchos Sakellaris, vicepresedintele BEI, cu ocazia vizitei in Romania de joi, 24 mai 2012.

Primaria Sectorului 1 a fost prima administratie care a preluat integral costurile de reabilitare care ar fi revenit asociatiilor de proprietari.

Beneficiile reabilitarii termice sunt scaderea facturilor cu pana la 50%, iar a pierderilor de caldura cu pana la 80%. Dupa receptia lucrarilor de reabilitare termica, proprietarii imobilelor primesc certificatul energetic al cladirii, document oficial, valabil zece ani de la data emiterii, prin care se atesta performanta energetica a cladirii si a instalatiilor aferente.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional