Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primaria Sectorului 3 acuzata de abateri grave in cazul atribuirii unui contract de peste 100 milioane euro

I.D. Investiţii /

Primaria Sectorului 3

Primaria Sectorului 3

Comisia Europeana ameninta ca va depune o sesizare la Curtea de Justitie a Uniunii Europene impotriva Romaniei daca nu ia masuri pentru remedierea neregulilor constatate de comisie in cadrul unei licitatii organizate de Primaria Sectorului 3.

Contractul in cauza se ridica la o valoare de aproximativ 110 milioane euro si a fost atribuit sub forma unui acord-cadru cu o durată de patru ani.

Comisia acuza Primaria Sectorului 3 ca nu a acordat candidatilor un termen suficient pentru pregătirea ofertelor. Mai mult, Primaria sectorului 3 a modificat în cursul procedurii anumite elemente obligatorii din anuntul de participare, printre care criteriile de selectie, fără a proceda la publicarea modificărilor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), acestea fiind comunicate numai la nivel national.

De asemenea, Comisia estimeaza ca Primaria nu a putut efectua o evaluare obiectiva a ofertelor. Acordul-cadru a fost atribuit unui candidat a carui oferta continea numeroase nereguli în ceea ce priveste preturile si termenele propuse. In opinia Comisiei, explicatiile suplimentare furnizate de ofertantul care a castigat contractul nu au permis clarificarea neregulilor mentionate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional