Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primaria Sibiu semneaza primul contract din proiectul de reabilitare si extindere a sistemului de alimentare cu apa si apa uzata

I.D. Investiţii /

Primaria Sibiu semneaza primul contract din proiectul de reabilitare si extindere a sistemului de alimentare cu apa si apa uzata

Asocierea Hidroconstructia Bucuresti, Constructii Sibiu si Universal Business Sibiu va executa lucrarile de extindere si reabilitare a retelelor de alimentare cu apa si apa uzata din Sibiu.

Contractul in valoare de 48,74 milioane lei fara TVA a fost semnat luni, 14 mai, intre asociere si compania Apa Canal, beneficiarul proiectului, conform unui comunicat remis redactiei.

Pe partea de alimentare cu apa contractul cuprinde:

- Inlocuirea retelelor de distributie a apei realizate din azbociment si otel pe o lungime de 3,66 km, ce deservesc aproximativ 7.500 de locuitori. Strazile pe care se va interveni sunt: Privighetorii, Calea Cisnadiei - Plugarilor, Aaron Pumnul, Goraslau - Aleea Haiducului, Rahovei - Aleea selimbar, Al. Rosiorilor si O. Goga.

- Reabilitarea retelelor de apa potabila existente va fi realizata in doua cartiere:

- in cartierul Valea Aurie vor fi inlocuite retele cu o lungime de 3,23 km, la care sunt racordati peste 5.500 de consumatori. Se va interveni pe strazille Agarbiciu, Calea Poplacii, Cindrelului, Dobarca, Iazului, Poiana, Rozdesti, Sibiel, Theodor Mihaly.

- in cartierul Vasile Aaron se vor inlocui retele in lungime de 4,48 km ce deservesc aproximativ 11.900 consumatori. Se va interveni pe strazile Iezer, surianu, Oasa, Negoveanu, Muncel, Oncesti, Aleea Valea Frumoasei, steflesti si soimului.

- Extinderea retelelor de alimentare cu apa se va executa in cartierul Viile Sibiului (lungime de 2,83 km) si in zona Compa (lungime de aproximativ 1 km).

In ceea ce priveste lucrarile de canalizare contractul cuprinde reabilitarea retelelor pe o lungime de 14,56 km, pentru o populatie beneficiara de peste 10.200 consumatori.

Lucrarile se vor desfasura in urmatoarele cartiere:

- Lazaret: Toamnei, Diaconovici, E. Varga, Luceafarului, Arcului, Lupeni, Libertatii, Lebedei, Abrud, Muresului, Moara de Scoarta, Calan, Anatole France, Solidaritatii ( nod de intersectie).

- Terezian - tiglari: Lunga, Magheranului, Cuptorului, tiglari - zona de blocuri.

- strand : Garlei - Fantanii, colector Transilvaniei - Carlova - Maramuresului, colector O. Goga, colector Cristian - Cantemir - Barsei.

- Hipodrom - Vasile Aaron: Aleea Biruintei, Aleea Fratii Buzesti, Aleea Buia.

- zona stefan cel Mare: colector I. Creanga - Triajului - stefan cel Mare, subtraversare CF Coposu - Calea Gusteritei, Ghetariei, Fabricii, serbota.

Lucrarile de extindere a retelei de canalizare vor viza introducerea retelei de canalizare in sistem separativ pe o lungime de 4,24 km pentru o populatie beneficiara de aproximativ 800 locuitori. Zonele vizate: Viile Sibiului, prelungirea Sacel, Carterul Veterani.

De asemenea, se va realiza aductiunea de apa potabila si statia de pompare ape uzate pentru comuna Selimbar, aductiunea si rezervorul de inmagazinare apa potabila in localitatea Mohu.

Acesta este primul contract de lucrari din cadrul proiectului "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetele Sibiu si Brasov" derulat de SC Apa Canal SA si cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene in cadrul Axei Prioritare 1, prin Programul Operational Sectorial Mediu, valoarea totala a acestuia fiind de 421,45 milioane lei, fara TVA.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional