Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primaria solutioneaza problema locurilor de parcare din Cluj

I.D. Investiţii /

Primaria Cluj-Napoca a finalizat parkingul de cartier din Gheorgheni, de pe strada Baisoara. Lucrarile au fost executate de catre asocierea Construdava-Stoneco, care a fost desemnata drept castigatoare a licitatiei de executie cu valoarea de 4,67 milioane lei (fara TVA).

Noul parking asigura un numar de 354 de locuri de parcare, avand un regim de inaltime de D+P+3E+terasa. Suprafata construita a imobilului este de 1.971 mp, iar suprafata desfasurata de 7.941 mp, arata un comunicat al Primariei Cluj-Napoca.

Totodata, parkingul Fabricii din cartierul Marasti se afla in stadiu avansat de executie. Pana in acest moment lucrarile au fost realizate in procent de 85%. Executantul lucrarii este SC Concefa SA, iar valoarea investitiei este de 7,24 milioane lei (fara TVA). Acest pret este cu circa 72% mai scazut decat valoarea estimata in caietul de sarcini, care a fost de 26,2 milioane de lei.

in prezent, se monteaza armatura pe ultima placa la corpul B si se cofreaza ultimul planseu pe corpul A. Au mai ramas de executat trei plansee pe corpul C si doua plansee pe corpul D. Se executa in continuare lucrarile de instalatii. Capacitatea parkingului este de 310 locuri, iar constructia are un regim de inaltime format din D+P+3E+terasa. Suprafata construita este de 1.650 mp, iar cea desfasurata de 6.600 mp.

Se apropie de finalizare si lucrarile la parking-ul de pe strada Mehedinti din cartierul Manastur. Lucrarile la acest parking au inceput in luna mai, iar pana acum s-a executat circa 80% din structura de rezistenta. Parkingul este construit de catre firma Napoca Construct, castigatoarea licitatiei cu valoarea de 2,46 milioane lei. La momentul actual se cofreaza si se armeaza placa peste parter (ultimul element principal al structurii).

Regimul de inaltime al constructiei va fi de demisol, parter si terasa, iar capacitatea sa va fi de 120 locuri.

Noile parkinguri aduc clujenilor 784 noi de locuri de parcare si peste 5.500 mp de spatiu verde amenajat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional