Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primavera Development a finalizat CSDA Siriului si pregateste un nou proiect

A.D. Investiţii /

CSDA Siriului.

CSDA Siriului.

Dezvoltatorul Primavera Development a finalizat constructia Centrului de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor Siriului. Incubatorul de afaceri, situat pe strada omonima din cartierul Bucurestean Aviatiei, a presupus o investitie totala de peste 22 milioane de lei, din care mai mult de 9 milioane de lei au fost asigurate printr-o finantare nerambursabila obtinuta in cadrul Programului Operational Regional.

Cladirea de birouri clasa A dispune de o suprafata inchiriabila de aproximativ 3.000 mp destinata in principal intreprinderilor mici si mijlocii, asa cum prevede contractul de finantare prin POR. In prezent, cladirea a atins un grad de ocupare de 82% si deserveste 16 chiriasi. "Pana la sfarsitul anului credem ca vom ajunge la un grad de ocupare de 100%", a afirmat Daniel Tanasoiu, director general Primavera Development.

Deoarece proiectul a beneficiat de fonduri europene, chiria perceputa se pozitioneaza sub media zonei, iar chiriasii beneficiaza de facilitati suplimentare precum acces gratuit la sala multifunctionala si sali de sedinta, a adaugat Valentin Sigartau, director CSDA Siriului.

Proiectul a fost derulat prin intermediul societatii Siriului Residence, iar constructia a fost executata de Classic Dome.

Tot cu finantare europenana, Primavera Development a inceput un proiect similar celui din Bucuresti la Targu Mures. Acesta, denumit CSDA Bornemisza, se diferentiaza de cel dintai prin faptul ca presupune inclusiv restaurarea unei cladiri monument istoric. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 20 milioane lei pentru o suprafata inchiriabila de 2.500 mp. Centrul va fi finalizat in 11 luni.

Directorul companiei a mai precizat ca in urmatoarele 6 luni va anunta un nou proiect de birouri.

Compania Primavera Development este cunoscuta pentru dezvoltarea ansamblului de birouri S-Park, din apropiere de Piata Presei Libere din Capitala. Cladirea, cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 35.000 mp, a fost vanduta in 2007 catre Immofinanz.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional